Dagens Bruno; Intresserade av Slimani; Rojo till Argentina?

Ett matigt nyhetssvep där det som vanligt blir en del Bruno Fernandes. Lite Islam Slimani och mycket om våra yngre talanger Angel Gomes, Tahith Chong och James Garner. Och är Marcos Rojo på väg till sin moderklubb?

Dagens Bruno

Det är lika bra att det börjas med Bruno Fernandes. Enligt Jamie Jackson på The Guardian överväger Manchester United att lägga ett nytt bud då det första på 45 miljoner euro plus bonusar inte accepterades av Sporting Lissabon.

Däremot ska United inte vara villiga att lägga ett bud på över 55 miljoner euro, medan Sporting sägs vilja 85 miljoner euro. Därför kommer det behövas en kompromiss mellan klubbarna och det är oklart ifall det kommer hända. Det är också något som Miguel Delaney nämner i sin artikel på Independent och han går också steget längre och skriver att United och Sporting är 20 miljoner euro ifrån varandra.

United ska därmed vara beredda att man kan vara utan nyförvärv i januari, trots att Solskjaer tidigare sagt att ett nyförvärv skulle behövas.

Dessa uppgifter styrks av den väldigt trovärdiga David Ornstein på The Athletic. Han nämner också att saker och ting kan gå snabbt i slutet ifall Sporting väljer att se på det hela med att man behöver pengarna då man är i en ekonomisk knipa.

David Ornstein nämner också att United kollade på PSG:s Edinson Cavani, men att uruguayanen hellre ska vilja gå till Atletico Madrid.

United sägs vara ute efter Islam Slimani

Nyheten slog ner lite som en bomb under helgen. Den för Leicester kontrakterade spelaren Islam Slimani ska intressera Manchester United. Algeriern är just nu utlånad till AS Monaco och har gjort det bra i Ligue 1. 31-åringen har gjort 7 mål och 7 assist på 13 matcher hittills under säsongen.

Nu menar RMC Sport, som vi får översatt från Getfootballnewsfrance.com att både United och Tottenham har en aktiv diskussion med Slimani om en övergång. Om det rör sig om en permanent övergång eller ett lån är fortfarande osäkert.

Att United ska vara intresserade är också något som Jamie Jackson på The Guardian nämner lite i förbifarten.

Rojo till Estudiantes och Garner till Sunderland?

Utrensningen av spelare i United som Solskjaer inte vill ha kvar verkar fortsätta. Daily Mirror skriver att Marcos Rojo ska gå till sin moderklubb Estudiantes på lån. Han tillhörde den argentinska klubben innan han flyttade till Europa och Spartak Moskva 2011.

Rojos kontrakt sträcker sig 18 månader till, med option på ytterligare ett år och United riskerar att få stå för en del av Rojos lön under den eventuella låneperioden.

James Garner som har svårare och svårare att få speltid och var inte ens med i truppen mot Tranmere sägs intressera Sunderland. League One är platsen som Sunderland just nu tillhör och det är ett lag som ligger på en play-off plats upp till Championship.

Gomes, Chong och Garner

I en lång artikel på The Athletic som går under dagens lästips blir det också lite nyheter. Alla vet att Angel Gomes kontrakt går ut i sommar och att han är fri att prata med andra lag. Ingenting ska vara bestämt för Gomes, men att han lämnar i sommar är ett realistiskt alternativ.

Tahith Chong är i samma situation som Angel Gomes och där har det nämns en del alternativ, framförallt hos Milano-klubbarna Inter och Milan. Han sägs kunna tjäna upp till 50 000 pund i veckan om han lämnar till Italien. I United ska han ha velat ha ungefär 35 000 pund, men det är inga summor United ska vara villiga att betala.

Och lite James Garner. Även där nämns det att Sunderland är ett alternativ för ett utlån. Men även Wigan Athletic, Blackpool, Fletwood Town och Doncaster Rovers nämns som alternativ.

Liverpool beter sig minst sagt märkligt

Liverpool spelade 2-2 borta mot Shrewsbury i FA-Cupen igår och det betyder som vanligt omspel. Jürgen Klopp var arg efter matchen och påpekade ännu en gång att han tycker det är för mycket matcher. Han kommer själv inte medverka i omspelet och låta U23-laget spela för han ska minsann vara ledig.

Nu till den roliga biten. Liverpool var en av klubbarna som inte har något emot att det skulle bli omspel när det diskuterades inför säsongen.

United har spelat lika många matcher som Liverpool. Tacka Gud för att Solskjaer inte är gnällig som Klopp.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS