Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Attack mot Woodwards hus

Sent igår kväll nåddes vi av extremt tråkiga nyheter från England, då rapporter kom om att fotbollsfans attackerat Ed Woodwards hus i Chesire. Minst en bengal skall ha slängts mot huset och sånger om att han skall dö sjöngs. 

Enligt Telegraphs James Ducker var varken Woodward eller hans familj (fru och två barn) hemma vid tidpunkten, något som ser ut att bekräftas av BBC (som visserligen bara nämner Woodward själv).

De senaste veckorna har missnöjet med Uniteds vice-VD nått nya höjder, med kraftiga protester både mot honom och Glazerfamiljen från de sjungande läktarsektionerna, något som alltså nu ser ut att ha kulminerat i denna händelse, som det finns en kort video från nedan.

Manchester United gjorde under gårdagskvällen ett kraftfullt uttalande kring attacken.

”Manchester United Football Club har ikväll blivit medvetna om händelsen utanför en av våra anställdas hem.

”Vi vet att fotbollsvärlden kommer att enas bakom oss när vi arbetar med Greater Manchester Police för att identifiera förövarna av denna obefogade attack.

”Om någon gjort sig skyldig till ett brott, eller som befunnits göra olaga intrång på denna egendom, kommer att stängas av på livstid av klubben och kan åtalas.

”Fans som uttrycker åsikt är en sak, kriminalitet och avsikt att äventyra liv är en annan. Det finns helt enkelt ingen ursäkt för detta.”