Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt: Nathan Bishop klar för Manchester United

Manchester United Training Session

Manchester United har gjort klart med den unga målvakten Nathan Bishop, som värvas från Southend United. Målvakten har signerat för två och ett halvt år i United. Detta bekräftas på fredagen.

Det framgår inte i det officiella meddelandet på Uniteds hemsida men Bishop värvas av allt att döma till reservlaget. Någon övergångssumma meddelas inte.

Behovet av att värva en målvakt till reservlaget uppstår då Paul Woolston är långtidsskadad. Samtidigt verkar även Matej Kovar gå skadad just nu. Eventuellt får Bishop debutera redan ikväll, då U23 möter Norwich på bortaplan (MUTV 20.00).

Uppdatering: Något reservlagsspel lär det inte bli för Bishop ikväll. Han tränade med a-laget idag. Det förefaller vara orimligt att han ska träna på Carrington på morgonen och sedan spela match i Norwich på kvällen.

Embed from Getty Images

Född i Londonområdet Hillingdon hösten 1999 skulle Bishop inleda fotbollskarriären som ungdomsspelare i Southend United säsongen 2016/17. I slutet av säsongen var han med i a-laget, som oanvänd avbytare, för första gången.

I december 2017 gjorde Bishop sin a-lagsdebut, då han fick spela andra halvlek i ligamatchen (League One) mot Scunthorpe. Det blev hans enda framträdande den säsongen. Genombrottet i a-lagssammanhang fick han ett år senare, då han fick chansen mot Rochdale. Han vaktade sedan målet i de 14 nästkommande matcherna.

Den här säsongen har det blivit 12 ligamatcher och 5 cupmatcher för Bishop. Totalt gjorde han 39 matcher för Southend, varav 31 i League One.

I juni förra året debuterade han i det engelska U20-landslaget.

Nathan Bishop säger:

Möjligheten att skriva på för Manchester United är en dröm som blir sann. Klubben har en fantastisk historia av att utveckla målvakter och jag kan inte bärga mig för att få arbeta med tränarna och förbättra mig varenda dag.

Jag vill ta den här chansen och tacka alla i Southend United för allting som de har gjort för mig under min tid där. Utan deras stöd skulle den här flytten inte ha varit möjligt.

Välkommen till Manchester United, Nathan Bishop!

Nathan Bishop

Född: Den 15 oktober 1999, i Hillingdon, London, England
Kontrakt: 2,5 år
Övergångssumma: inte bekräftad
Position: målvakt
Tidigare klubbar: Southend United (2016-2020, 31 ligamatcher)
Landslag: 1 landskamp för Englands U20