Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Safe Standing på Old Trafford?; Skadeuppdatering; Reserverna förlorade

Ett matigt nyhetssvep där vi får med oss att det finns planer på att införa Safe Standing på Old Trafford redan under den här säsongen. Även en skaderapport och så har Manchester Uniteds reserver förlorat en träningsmatch mot Benfica. 

Safe standing kan införas på Old Trafford

För alla vurmare av ståplats kommer det positiva nyheter från England. Manchester United ansöker enligt Simon Stone på BBC om att få ha 1500 så kallade ”safe standing”, dvs ståplatser på Old Trafford.

En förfrågan har skickats in till Safety Advisory Group (SAG) och årskortsinnehavarna på nördöstra hörnet av Old Trafford har fått veta att det kan ske en förändring på deras läktare redan under nuvarande säsong.

Debatten om Safe Standing har funnits i många år då man märkt av att stämningen på engelska fotbollsarenor inte är vad de tidigare har varit och vad de borde vara och nu kan det alltså bli verklighet med ståplats.

Ståplatser förbjöds i England efter katastrofen på Hillsborough där 96 Liverpool supportrar förolyckades. Dagens ståplatser anses vara såpass mycket säkrare än dåtidens.

Uppdatering från Solskjaer – Ighalo spelklar

Manchester United är som bekant på träningsläger i Spanien för tillfället och där har Ole Gunnar Solskjaer gett en intervju med Manchester Uniteds officiella hemsida.

Först och främst är det klart att Odion Ighalo är spelklar och redo för debut i bortamatchen mot Chelsea på måndag. Ighalo är fortfarande kvar i Manchester, då det var osäkert ifall han skulle få återvända till Storbritannien då han varit i Kina någon gång den senaste perioden.

Scott McTominay, Axel Tuanzebe och Timothy Fosu-Mensah är med på lägret och kör hårt.

”Jag hoppas att vi får se några av dem innan veckan är slut. Nästa vecka kommer bli en stor vecka för dem att göra sig matchklara. Förhoppningsvis kan vi få tillbägge spelarna på planen med tröjan på snart”. 

Han får även ge sina tankar om Bruno Fernandes.

”Han är en väldigt, väldigt bra fotbollsspelare och hans hjärna är mycket snabbare än andras. Han har många attribut och det måste vi vänja oss vid. Vi kommer vänja oss vid honom och han kommer vänja sig vid oss. Hans passningar, hans leverans och hans rörelse. Jag är bara glad över att se honom njuta av sig själv”. 

Bägge de unga målvakterna Jacob Carney och Nathan Bishop är på med träningslägret och enligt Solskjaer lär de sig båda väldigt mycket varje dag.

Mer uppdatering kring skadetrion

Vi fick lite information om Scott McTominay, Axel Tuanzebe och Timothy Fosu-Mensahs skador ovan. Simon Peach på PA fyller i med lite information.

Woodward om Uniteds framtidsmål

Ed Woodward var med under Manchester Uniteds fans forum där han pratade om klubbens framtid.

”Det är vår högsta prioritet att få tillbaka klubben att regelbundet utmana om Premier League och Champions League titlar. Processer är inte alltid smidiga, men alla runt klubben är fokuserade och dedikerade till att göra sitt för att klara målen”. 

Förlust mot Benfica

Ett mycket ungt reservlag för Manchester Uniteds mötte Benficas dito i en träningsmatch i Portugal. United som också är på ett träningsläger på den iberiska halvön förlorade med 2-1, trots att Aiden Barlow kvitterat till 1-1 i den 25:e minuten.

United ställde upp med följande lag:

Mastny (Mee 46); Neville, Mengi (c) (McCann 46), Devine, McGhee; Galbraith, Levitt (Mejbri 46); Barlow, Helm (Wellens 46), Traore (Haygarth 46); Ramazani (Stanley 46).

Intervju med McTominay

Manchester United genomförde en längre intervju med Scott McTominay där han pratar om tiden tillbaka från skadefrånvaron.