Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rondon kunde hamnat i United; Några ord från Jaap Stam; Europa-datum

I en aningen kortare version av dagens nyhetssvep behandlar vi bland annat att Salomon Rondon kunde ha hamnat i Manchester United istället för Odion Ighalo. Vi tittar även till vad den före detta United-försvararen Jaap Stam har att säga om dagens United, och lägger lite extra fokus på Harry Maguire.

Rondon kunde hamnat i United

Embed from Getty Images

Salomon Rondon känner kanske en del av er igen från bland annat West Bromwich Albion och Newcastle. Den reslige anfallaren medgav i en intervju i The Athletic att han var föremål för Uniteds jakt på anfallare, vilken som bekant slutade med att Odion Ighalo anslöt.

”Det blev aldrig tal om något bud, men jag tror det var ganska nära,” säger Rondon.

”Det handlar om beslut och uppenbarligen gick dem för Ighalo och såg honom som det bästa alternativet. Jag har spelat mot honom och är glad för hans skull.”

Rondon spelar idag i kinesiska Dalian Yifang i landets högstaliga.

Några ord från Stam

Embed from Getty Images

888sport fick en pratstund med den före detta United-försvararen Jaap Stam som bland annat pratade om Harry Maguire och att han ser likheter i Bruno Fernandes spel och Paul Scholes.

Om Maguire säger han följande:

”Det är viktigt att han har en bra omgivning. Han kan inte enbart göra det själv. Folk förväntar sig mycket av honom på grund av pengarna man lade på honom, men det är så marknaden fungerar idag, så det är lite orättvist att jämföra honom med andra.”

På ämnet Bruno Fernandes sade holländaren:

”Jag tycker Fernandes är lite lik Scholes. Han försöker hela tiden spela framåt. Han har dessutom ett målsinne. Fantastiska frisparkar, fantastiskt passningsspel. Han söker hela tiden ytor och försöker sätta en prägel på matcherna.

För den som vill ta del av hela intervjun finns den att läsa här.

Datum för Europa League

Det lär kanske bli föremål för dagens matchdagsblogg senare idag, men det kan ändå nämnas att om United löser avancemang mot Clu Brugge, är dessa datum de att förhålla sig till framöver i åttondeslfinalerna.

12 mars, möte 1 av 2.

19 mars möte 2 av 2.