Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Watford

Embed from Getty Images

Efter den undermåliga insatsen, som ändå gav ett klart godkänt resultat, mot Club Brugge ska Manchester United ta sig an utvilade Watford i Premier League. Imorgon klockan 15.00 är det avspark på Old Trafford.

Så är vi där igen. En match som Manchester United bara ska vinna. En match som Manchester United måste vinna. Återigen kommer det dessutom vara en match då Manchester United har chansen att ta in på en konkurrent. Chelsea och Tottenham möts, så minst en av Londonklubbarna kommer tappa poäng, vilket betyder att United garanterat klättrar i tabellen om det blir vinst på imorgon.

Någon gång ska vi väl lyckas?

Matchen visas inte i direktsändning i Sverige.

Manchester United

Bortamatchen mot Club Brugge spelades och är nu glömd. Flera viktiga spelare fick vila, så trötthet ska inte vara en faktor. Annars är det den fina segern mot Chelsea vi lutar oss mot när vi går in i morgondagens match.

Jag räknar med att Mason Greenwood är tillgänglig igen efter sjukdom. Dessutom har Ole Gunnar Solskjaer indikerat att Scott McTominay kommer vara med i matchtruppen. Rimligen blir det avbytarbänken för de båda.

Den stora frågan på förhand är vilken formation Ole Gunnar Solskjaer väljer. Trebackslinjen har föredragits den senaste tiden. Brandon Williams ser emellertid ut att vara i behov av några matcher på sidan (inga konstigheter, det blir ofta så för unga spelare). Utan Williams måste Luke Shaw flytta ut på kanten och då ser jag faktiskt inte hur en trebackslinje ska kunna motiveras. (Visst, vi skulle kunna flytta in Wan-Bissaka i samma hybridroll som Shaw har haft, fast på andra kanten. Men då blir det Dalot som vingback och han är inte bra nog i min bok.)

Embed from Getty Images

Så jag lutar ändå åt att det blir en fyrbackslinje. Aaron Wan-Bissaka och Shaw tar ytterbacksplatserna och i mittförsvaret har Solskjaer alltid valt Victor Lindelöf bredvid Harry Maguire när möjligheten funnits. Personligen skulle jag spela Eric Bailly bredvid Maguire, då jag tycker att deras egenskaper matchar bättre. (I händelse av trebackslinje spelar Williams som vingback.)

Mittfältet förefaller vara givet: Fred och Nemanja Matic bakom Bruno Fernandes.

Anthony Martial spelar toppforward men det är inte lika givet vem eller vilka han får sällskap av. I brist på alternativ får Daniel James förmodligen en startplats och sedan blir det nog Juan Mata eller Andreas Pereira till höger. (I händelse av att vi spelar 3-5-2 blir det James bredvid Martial.) Odion Ighalo får vänta på sin första start, att vi möter hans gamla klubb ska inte vara en faktor, och Jesse Lingard får nog inte ens plats på bänken.

Möjlig startelva:

Watford

Watford kommer utvilade till Old Trafford. De har varit på två veckors vinteruppehåll efter 1-1-matchen mot Brighton den 8 februari. Laget leds fortfarande av Nigel Pearson, trots tre förluster och noll vinster de fem senaste.

Den dåliga formen har sett Watford rasa ner under nedflyttningsstrecket igen (där har de befunnit sig i 23 av 26 omgångar). Det är tätt i botten, bara tre poäng skiljer mellan Brighton på 15:e plats och Watford som är näst sist.

Efter uppehållet har Pearson en nästan skadefri trupp. Kiko Femenía och Ismaïla Sarr är tillbaka i full träning, vilket lämnar Daryl Janmaat ensam i rehabrummet. Janmaat förväntas vara tillbaka i reservlagsspel nästa vecka.

De båda före detta Unitedspelarna Tom Cleverley och Danny Welbeck har missat många matcher på grund av skada. Welbeck gjorde dock comeback före uppehållet med ett par inhopp. Cleverley gick sönder mot Bournemouth i oktober men ska nu vara tillgänglig igen.

Målvakten Ben Foster och mittbacken Craig Cathcart har också ett förflutet i United.

Embed from Getty Images

Sedan Pearson tog över har han konsekvent formerat laget 4-2-3-1. Foster är given i mål och i backlinjen är Mariappa given till höger medan Cathcart bildar mittbackspar med Kabasele. Masina har vikarierat som vänsterback under Femenías skadefrånvaro. Om Femenía bedöms vara i speldugligt skick spelar han.

Capoue är given på mittfältet medan Hughes och Chalobah slåss om platsen bredvid. Chalobah har fått flest matcher under Pearson men Pearson verkar inte ha varit nöjd med hans insatser. Tre ligamatcher i rad blev Chalobah utbytt och sedan bänkades han mot Brighton.

Doucouré (tia), Deulofeu (vänsterforward) och Deeney (centertank) har i princip startat samtliga ligamatcher under Pearson (Doucouré missade en match på grund av avstängning). Till höger har Pereyra vikarierat under Sarrs skadefrånvaro. Annars är det nog Welbeck som är närmast en plats i startelvan.

Möjlig startelva:

Historik

United reste till Watford i december och åkte hem med en 2-0-förlust i bagaget. De Gea gjorde en tavla och bjöd Sarr på 1-0, sedan gjorde Deeney mål på straff, de båda målen under andra halvleks inledande minuter.

På hemmaplan måste vi gå tillbaka till tiden före Sir Alex Ferguson för att hitta senaste ickesegern för United. Segersviten är dock bara åtta matcher lång då Watford inte brukar spela i högstadivisionen. Senaste hemmamatchen mot Watford var i mars förra året. Det var Ole Gunnar Solskjaer första match som permanent manager. United tog ledningen genom Marcus Rashford och sedan säkrade Anthony Martial segern, varför det inte spelade någon roll att Doucouré gjorde mål i slutskedet.

Visste ni att…

Embed from Getty Images

 • Nigel Pearson är Watfords fjärde manager den här säsongen. Fyra av Watfords fem ligavinster den här säsongen har kommit sedan han tog över i december.
 • Javi Gracia var manager för Watford när säsongen började. I september ersattes han av Quique Sánchez Flores. I december tog Hayden Mullins hand om laget på tillfällig basis i två matcher innan Pearson tog över.

Matchfakta

Manchester United
Watford

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 27
Tid: Söndagen den 23 februari 2020, 15.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Visas inte

Manchester United

Skador:

 • Grant (skadad, april/maj)
 • Fosu-Mensah (skadad, inget datum)
 • Pogba (fot, inget datum)
 • Rashford (rygg, mars/april)
Tveksamma:

 • Greenwood (sjuk)
 • McTominay (matchform, stor chans)
 • Tuanzebe (matchform, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 7:e10-8-838-2938
Hemma:6:e6-5-224-1223
Bästa målskytt: Rashford (14)
Disciplin: 50 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F22/1BurnleyHPL0-2
V26/1TranmereBFA6-0
V29/1Man cityBLC1-0
O1/2WolvesHPL0-0
V17/2ChelseaBPL2-0
O20/2BruggeBEL1-1

Watford

Skador:

 • Janmat (knä, mars)
Tveksamma:

 • Cleverley (matchform, stor chans)
 • Femenía (hamstring, stor chans)
 • Sarr (hamstring, stor chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 19:e5-9-1224-4024
Borta:17:e2-4-711-2310
Bästa målskytt: Deeney (5)
Disciplin: 56 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V12/1BournemouthBPL3-0
O17/1TottenhamHPL0-0
F21/1Aston VillaBPL1-2
F23/1TranmereBFA1-2[1]
F1/2EvertonHPL2-3
O8/2BrightonBPL1-1
[1] Efter förlängning.

United mot Watford

Totalt: 3322-5-659-30
Premier League: 1311-0-228-14
Hemma: 1410-3-129-9
SENASTE MÖTENA
V2018-05-13HPL1-0
V2018-09-15BPL2-1
V2019-03-30HPL2-1
F2019-12-22BPL0-2
SENASTE HEMMAMATCHER
V2016-03-02HPL1-0
V2017-02-11HPL2-0
V2018-05-13HPL1-0
V2019-03-30HPL2-1

Domare: Martin Atkinson

Assisterande: Betts, Kirkup, fjärdedomare: Taylor, VAR: Marriner, assisterande VAR: Ledger.
M
PL 2019/20:2265036
PL 2018/19:2991016
PL totalt:4001353263693
Snitt (2018-20):3,10,000,080,24
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:47261110
Dömt Watford:237511