Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Everton – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester United krigade till slut med sig en pinne från Goodison Park. En bra första halvlek följdes upp av en rentav dålig andra. Tack vare VAR-teknologin räddades sedan United från ett baklängesmål på stopptid. 

Det började verkligen på sämsta tänkbara sätt för Uniteds del, detta efter att David De Gea skänkt bort ett mål till hemmalaget efter bara tre minuters spel. Det skulle dock inte påverka spelet nämnvärt då man bara körde på och malde ner Everton. Ett snabbare och rörligare spel gjorde det svårt för de blåklädda, som efter en halvtimme också fick kapitulera efter ett distansskott från Bruno Fernandes.

I andra fanns inte samma energi, vilket gjorde att man blev tillbakapressade. Det ska tilläggas att det var en ganska grinig match också, något som passade Everton bättre än United. De gula korten haglade från domare Chris Kavanagh, som redan i första halvlek såg ut att ha tappat kontrollen över matchen.

I slutminuterna skulle så Everton få sista chansen, men De Gea parerade Gylfi Sigurdssons avslut, som på efterföljande situation satt kvar i gräset i offsideposition. Detta gjorde att Dominic Calvert-Lewins avslut (via Harry Maguire) dömdes bort med hjälp av VAR. Det gillade inte Carlo Ancelotti, som fick syna det röda kortet efter slutsignalen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 5,5

På gränsen mellan underkänd och godkänd. Bedöm själva. Bjuder Everton på matchens första mål efter bara ett par minuter. Fötterna är, och kommer aldrig bli, De Geas styrka, även om det snarare var nonchalans som smög sig på här. När allt kommer omkring ska vi dock inte glömma att han räddar ett friläge någon minut efter det snöpliga målet och gör en jätteräddning på övertid.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Kändes inte riktigt påkopplad för dagen. Misstajmad i en del situationer och dominerade inte sin kant defensivt som han annars (nästan) alltid gör. Kom inte heller framåt särskilt ofta då inte heller Mason Greenwood framför honom hade någon jättematch. Den enda i Uniteds backlinje som inte blev varnad.

Victor Lindelöf: 6

Varnad. Skakig i inledningen men spelade upp sig successivt, trots en del problem i det fysiska spelet mot Calvert-Lewin och Richarlison. Känner nog att han måste prestera nu för att behålla sin plats i elvan när Bailly är tillbaka. Kanske ville Ole Gunnar Solskjaer testa svenskens psyke lite?

Harry Maguire: 7

Varnad. Lite problem med att hålla Evertons anfallare i schack men står ändå pall. Allt som oftast trygg med fötterna även om det ser lite kantigt ut ibland. Hade det inte varit för Maguires skalle hade troligtvis Everton gjort en handfull mål på alla hundratals hörnor de hade.

Luke Shaw: 6,5

Varnad. Har definitivt tagit tillbaka sin plats ute till vänster efter konkurrens från Brandon Williams. Spelar oftast enkelt och känns oerhört pålitlig bakåt. Kommer fram i banan stundtals med bra överlappningar och löpningar bakom backlinjen, men det rinner för det mesta ut i sanden.

Fred: 6

Varnad. Ettrig och ivrig. Framför allt bra i första halvlek och har tillsammans med de övriga mittfältarna god kontroll. Går ner sig en aning i andra när United blir tillbakapressade och inte får tag i bollen. Oskärpa i passningsspelet idag. Vi noterar även en väldigt oklar varning på brassen för en ej existerande hands.

Nemanja Matic: 7

1 assist. Framspelningen till Fernandes ska faktiskt inte underskattas då den sitter i steget för portugisen och inte rakt på foten, vilket gör att han kan ta avslutet som leder till kvitteringen. Matic insats annars? Bra överlag. Serben håller ihop mittfältet och värderar situationer på ett bra sätt. Långsam ibland, vilket leder till några bolltapp, men det är alltid något man får räkna med, dessvärre.

Scott McTominay: 6

Utbytt 72′. Lovande återkomst (Club Brugge var snarare uppvärmning) där det inte syntes några negativa tecken på varken bollbehanding eller fysik. River och sliter och svårstoppad när han får upp farten. Lite fler matcher i benen och McTominay kommer vara en oerhört viktig del i den avslutande delen av ligan. Borde kanske inte ha blivit utbytt med tanke på läget United befann sig i.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 72′. Hämmades av att vara ute på vänsterkanten under dagen där han inte fick ut särskilt mycket av sitt spel. Bra touch och spelar moget, men gnistan fanns inte. Samarbetet med Wan-Bissaka var sisådär.

Bruno Fernandes: 7

1 mål. Han bara fortsätter leverera. Första spelmålet i den röda tröjan efter ett hårt och lågt distansskott (ja, Jordan Pickford skulle givetvis tagit den). Spelar kanske ibland lite för svårt, både för sig själv och medspelare, men väldigt ofta har han en tanke om vad han vill göra med bollen, och verktygen har han sannerligen. Kom till ett par lägen men saknade då skärpan. Bra läge med vänstern i slutet men avslutet var alldeles för tamt.

Anthony Martial: 6

Utbytt 89′. Hyfsad fart på fransmannens fötter idag, men kom inte till allt för många lägen. Drog sig ut till vänster en del för att hota och gjorde det med blandad framgång. Fick ett bra läge efter framspelning av Greenwood men valde att passa istället för att avsluta.

Juan Mata: N/A

Inbytt 72′. Hade behövet lite mer tid för ett rättvist betyg. Kommer in i en svår period av matchen, speciellt när Everton trycker på. Spanjoren fick aldrig möjlighet att sätta någon prägel på matchen. Med facit i hand skulle han kanske startat istället för Greenwood.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 72′. Hade behövt lite mer tid för ett rättvist betyg. Gör dock inget större väsen av sig. Behöver spela fler matcher för att komma igång, även om vi kanske inte ska förvänta oss stordåd av nigerianen. Ytterst nära att sätta dit 2-1 i slutskedet.

Brandon Williams: N/A

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.