Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester City – Arsenal uppskjuten

Coronaviruset fortsätter påverka matcher i fotbollseuropa. Den här gången är det dock inte på grund av publiksamlingen som uppstår runt matcher, utan på grund av att spelare och ledare i Arsenal mött Olympiakos ägare, Evangelos Marinakis, som nu är sjuk i viruset. Detta gör att kvällens match mellan Manchester City och Arsenal skjuts upp till ett framtida datum.

Den 27 februari möttes Arsenal och Olympiakos i returmötet av Europa Leagues sextondelsfinaler, och det var då som flera spelare hälsade på ägaren samt att fyra ledare såg matchen tillsammans med honom. Igår gick så Marinakis ut med informationen att han är sjuk, och därför togs nu under morgonen beslutet att kvällens match skjuts upp. Det är Arsenal som meddelar beslutet på sin hemsida, och Premier League bekräftar att man gått med på beslutet att matchen skall skjutas upp.

I nuläget skall ingen av spelarna eller ledarna i Arsenal ha uppvisat några sjukdomssymptom, och Arsenal skall ha fått medicinsk rådgivning som säger att risken att de som varit i närheten av Marinakis faktiskt skall ha smittats är extremt liten

De brittiska myndigheterna har dock gått ut med riktlinjer om att alla som kommit kontakt med någon som har viruset skall isolera sig i hemmet i 14 dagar, och sedan den 27 februari har det nu gått 13 dagar, vilket gör att ett antal spelare (exakt hur många anges inte) som hälsat på Marinakis inte finns tillgängliga ikväll. Istället har spelarna, samt de fyra ledarna, isolerats i sina hem tills karantänperioden går ut, vilket alltså är imorgon.

Om ingen uppvisar symptom, vilket de ännu inte skall ha gjort, är spelarna tillgänliga för Arsenals match till helgen. Det bör också sägas att med tanke på att Marianakis gick ut med att han är sjuk igår är det långt ifrån säkert att han ens hade viruset när matchen spelades, men i nuläget tar man alltså det säkra före det osäkra.

Något nytt speldatum för matchen är ännu inte satt, och Premier League fastslår att det i nuläget inte finns några planer på att skjuta upp fler matcher.

Olympiakos

Uppdatering 09.10.

Olympiakos har testat alla medlemmar i deras ”football staff” (som vi får anta innebär spelare och ledare) och dessa tester var alla negativa. Det kan därför ej ha skett någon smitta mellan Olympiakos spelare och Arsenals spelare.