Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba och Rashford tillgängliga när fotbollen återvänder; ovisst om Sancho

Manchester United kan räkna med att ha Paul Pogba och Marcus Rashford tillgängliga när fotbollen någon gång i framtiden återvänder.

Utöver skadeuppdateringen bjuder vi också på en liten silly season-genomgång.

Pogba och Rashford tillgängliga när fotbollen återvänder

När Manchester United får besked om att det återigen är säkert att träna fotboll förväntas Paul Pogba och Marcus Rashford delta på träningarna, rapporterar Simon Mullock för Mirror.

I en något förvirrad artikel inleder Mullock med att slå fast att United ”kommer välkomna tillbaka Paul Pogba och Marcus Rashford” när besked om att det är okej att träna ges. Ett par stycken senare är han emellertid försiktigare och menar att det är ”förväntat” att de båda ska kunna träna då.

Något datum för när de engelska klubbarna kan börja träna igen finns ännu inte. Det finns emellertid en tro på att så ska kunna ske under maj månad och anställda – som givetvis följde reglerna för social distansering – har redan inlett arbetet med att göra träningsanläggningen redo.

Att nedstängningen kom hastigt noteras av att Uniteds lagbuss fortfarande är parkerad på träningsanläggningen. I normalfallet skulle bussen ha hämtats av företaget Swans. Några läsare känner säkert till Swans, det är nämligen det företaget som den skandinaviska supporterklubben anlitar i Manchester.

Silly season-svep

James Cooper är Sky Sports reporter i norra England och för Sky Sports hemsida har han nu diskuterat några av de mest omdiskuterade spelarna.

Jadon Sancho

Inte tu tal om att Jadon Sancho är det hetaste namnet inför nästa transferfönster. Här pekar Cooper på den ovisshet som för närvarande råder. Ingen kan med någon säkerhet förutspå hur fotbollsspelare kommer att värderas den närmaste framtiden. Klubbarna kommer behöva tid för att analysera hur coronakrisen har påverkat ekonomin.

Simon Stone på BBC påpekar också att klubbarnas transferbudgetar kommer att ha påverkats. Dessutom kan det tänkas att dyra värvningar inte tas emot så värst bra av allmänheten.

Ett alternativ skulle kunna vara att vi får se fler bytesaffärer.

Hur en Unitedvärvning av Sancho eventuellt påverkas återstår att se. Klart är emellertid att engelsmannen är högt på Uniteds önskelista.

James Rodríguez

I publikationer som undertecknad brukar undvika har James Rodríguez tydligen lyfts som ett potentiellt namn för United. Cooper slår emellertid fast att colombianen inte finns på Ole Gunnar Solskjaers önskelista.

Dels ska United anse att det finns bättre spelare på marknaden och dels ska klubbens önskan vara att satsa engelskt. Då är i så fall Jack Grealish ett mer attraktivt namn för United, ifall klubben går för en mittfältare.

Mycket hänger förstås på Paul Pogba och den rådande situationen minskar rimligen sannolikheten för ett klubbyte för fransmannen.

Jude Bellingham

Den unga mittfältaren Jude Bellingham återfinns definitivt på Uniteds önskelista. Det finns dock många andra klubbar som också har Birminghams mittfältare på radarn. Om United skulle lyckas värva Bellingham tror Cooper att han kommer gå rakt in i a-lagstruppen. En flytt tillbaka till Birmingham på lån är inget Cooper tror på.

Harry Kane

”Det kommer inte att hända,” skriver Cooper, inte ens om Daniel Levy skulle höra av sig till Ed Woodward.