Ett annorlunda sommarfönster; Datum för Premier League; James prisad

I veckans första nyhetssvep behandlar vi bland annat Manchester Uniteds eventuella transferstrategi till sommarens fönster. Därefter spekuleras det om när Premier League kan tänkas återupptas igen. 

Till sist uppmärksammar vi Lauren James som fått en angenäm utmärkelse.

Transfermarknaden och Uniteds strategi

Att saker och ting kommer te sig en aning annorlunda under sommarens transferfönster är nog fullt förståeligt med tanke på den minst sagt olustiga vinter och vår som har varit. Vissa klubbar har påverkats mer än andra, framför allt ur en ekonomisk synvinkel. United har, föga förvånande, kunnat stå emot bra och väntas i bästa fall ha ett tämligen gynnsamt läge på transfermarknaden i sommar.

På Standard har man gjort en lång utläggning och framför allt diskuterat penningvärdet och hur klubbar kan tänkas resonera vad gäller spelarköp och försäljningar. Gällande United är man på tidningen säkra på att klubben inte kommer ligga på latsida och att man förväntas slå sitt transferrekord på de £89 miljoner man la på Paul Pogba för snart fyra år sedan.

”Det är omöjligt att tänka att det här inte kommer konsekvenser för transferfönstret,” sa Ed Woodward tidigare i vintras när coronapandemin hade börjat spridas.

Och rätt lär han få. För Uniteds del kan det innebära att spelare som Jadon Sancho och Jack Grealish, som varit på radarn länge, kan bli tillgängliga för en billigare peng.

Dortmund, som är Sanchos hemvist, sägs å ena sidan vara villiga att släppa sin guldklimp, å andra sidan menar klubbens VD, Hans-Joachim Watzke att spekulanterna inte ska vänta sig något reapris.

Vidare skriver Standard att ledningen i United tror att ingen klubb kommer kunna kräva uppemot £100 miljoner för någon spelare. Detta gör att det skulle kunna bli en svår situation med Pogba, om hans intention är att lämna Old Trafford. Det har tidigare rapporterats om att United vill ha £150 miljoner för fransmannen, och ska man då tro det som sagts inom ledningen, kommer det givetvis bli problematiskt att förvänta sig den efterfrågade summan.

Premier League om en dryg månad?

Det har gått mer än en månad sedan Premier League senast spelades och ska vi tro The Times, kan det dröja ungefär lika länge innan ligan startas igen, närmare bestämt till den 8 juni. Det sägs att landet behöver positiva inslag i vardagen igen och att fotbollen kan hjälpa till med det.

Detta kräver dock ansvar och försiktighet, vilket innebär att en omstart endast kommer vara aktuellt när det är möjligt att göra Covid-19-tester. Matcherna kommer givetvis även spelas inför tomma läktare och vad gäller spelplatser kommer det endast bli aktuellt med ”godkända arenor”, hur man nu definierar det.

Enligt Premier League bör det vara rimligt att ha spelat färdigt de nio omgångar som återstår fram till den 27 juli, för att sedan sparka igång nästa säsong i slutet av augusti. Det kan dock bli problematiskt för lag som fortfarande har europaspel att tänka på, då Uefa också har föreslagit att spela klart Champions League och Europa League vid ungefär samma tidpunkt.

Fem byten

Lite på samma tema flikar Sky Sports in och hänvisar till Fifa som har föreslagit idéen om att införa fem byten per match, detta för minska påfrestningar och dylikt efter det långa uppehåll som har varit.

Om förslaget går igenom kommer det även gälla under nästkommande säsong, meddelar organisationen.

James prisad

Till sist kan vi med glädje meddela att damlagets mittfältare, Lauren James, tagit emot pris för årets unga spelare av magasinet The Athletic. 18-åringen har stått för sex ligamål den här säsongen i United.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS