Randig utmanare i Jimenez-jakten; Prislapp på Grealish; Rooney om Van Gaal

I veckans sista nyhetssvep kan ni bland annat läsa om Uniteds intresse för Raul Jimenez och att en annan klubb ger sig in i jakten. Det blir mer silly i form av Jack Grealish, där Aston Villa sägs kräva en minst sagt saftig summa för sin lagkapten. 

Avslutningsvis uppmärksammar vi vad Wayne Rooney har att säga om den tidigare United-managern, Louis Van Gaal.

United får italiensk konkurrens

Vi har rapporterat om det ganska flitigt de senaste dagarna och spinner därför vidare på nya uppgifter gällande Wolves anfallare, Raul Jimenez. Den här gången handlar det dock inte om Uniteds påstådda intresse utan istället det faktum att en annan klubb verkar ge sig in i jakten.

Klubben det rör sig om är inga mindre än Juventus och enligt The Times hoppas den italienska storklubben på att kunna utnyttja det läge som lär uppstå på transfermarknaden i sommar, det vill säga att penningvärdet troligtvis kommer stiga och prisnivåerna sjunka.

Enlig tidningen ska Wolves dessutom vara öppna för att sälja sin anfallare, som stått för 13 mål den här säsongen. Jimenez själv har också antytt att han är öppen för en eventuell flytt vad det lider.

”Jag stänger inga dörrar, jag är öppen för vad som erbjuds, men det är inte så att jag ligger sömnlös om nätterna.”

Prislapp på Grealish

Embed from Getty Images

Uniteds intresse för Jack Grealish i Aston Villa har blivit en riktig följetång den här våren och lär så fortsätta vara när vi går in i sommaren. Villa-kaptenen hamnade för ett par veckor sedan i blåsväder efter att ha ställt till med rubriker under lockdownen som har rådit i Storbritannien, bland annat var 24-åringen då inblandad i en trafikolycka och tvingades böta en ganska ansenlig summa pengar.

Ole Gunnar Solskjaer tycks, trots rabalderna, ändå vara sugen på att knyta åt sig mittfältaren i sommar. Det senaste dygnet har det dock sipprat ut uppgifter som gör att skon eventuellt klämmer en aning hos United, nämligen prislappen. Aston Villa, som ju riskerar att åka ur Premier League den här säsongen, sägs kräva hela £80 miljoner, oavsett om man åker ur eller inte, rapporterar Mirror.

Birminghamklubben uppges dessutom sitta i en trygg förhandlingsposition då ägarna i form av Nassef Sawaris och Wes Edens tillsammans sitter på en förmögenhet värd £12 miljarder. En nedflyttning skulle därmed inte ta lika hårt på Aston Villa i jämförelse med andra klubbar som kämpar i botten av ligan.

Rooney om Van Gaal

Embed from Getty Images

Till sist plockar vi upp några tankar från Wayne Rooney och om tiden då Louis Van Gaal basade över United mellan åren 2014-2016. Rooney berättar i en intervju, här återgiven av Goal, att han tycker klubben borde behållit holländaren ytterligare en säsong. Han menar även att det var jobbigt när Van Gaal fick lämna.

”Jag blev bestört. Det var en ära att få jobba med med honom,” säger Rooney och fortsätter:

”Vi borde ha behållit honom en tredje säsong. Vi utvecklades och började då förstå hans filosofi. På de två åren lärde jag mig mer än jag gjort under någon annan manager.”

Hela artikeln finns att läsa här.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS