Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Chelsea i FA-cupens semifinal

Manchester United lyckades efter 118 minuter igår kväll bryta ned Norwich i FA-cupen där Harry Maguire blev stor matchhjälte med sitt 2-1-mål. Vinsten innebar avancemang till semifinal och efter kvällens lottning står det klart att man möter Chelsea på nationalarenan i London. 

Ja, det satt långt inne när United under gårdagen på resande fot slog ut Norwich i FA-cupens kvartsfinal. Odion Ighalo satte de rödklädda i förarsätet varpå hemmalagets Todd Cantwell kvitterade med en kvart kvar av matchen. Två minuter före slutet av den andra förlängningskvarten skulle dock Harry Maguire kliva fram och vräka in bollen och därmed säkra avancemang för Uniteds del.

Chelsea

I semifinalen väntar alltså Chelsea, som tidigare idag besegrade Leicester med 1-0 på bortaplan. Frank Lampard tycks ha fått fart på sina mannar efter uppehållet då man fortsatt är hundraprocentiga. Så sent som i torsdags slog man som bekant Manchester City, vilket var dåligt i dubbel bemärkelse, dels för att man håller United på avstånd med fem poäng, dels för att ett annat lag blev klara ligavinnare.

Om vi istället avgränsar oss och tittar på mötena mellan United och Chelsea den här säsongen kan vi konstatera att Ole Gunnar Solskjaer har hittat ett framgångsrecept mot London-klubben. United har nämligen vunnit samtliga matcher man spelat, vilket inkluderar såväl Premier League som ligacupen. 4-0 i premiären på Old Trafford minns säkert de flesta, därefter avancerade man i ligacupen efter en 2-1-seger, där många säkert också minns Marcus Rashfords sagolika frispark. Bortamötet i ligan spelade man strax innan coronapandemin bröt ut och vann då med 2-0.

Med detta i beaktning ska det givetvis sägas att Chelsea inte är någon drömlott, men baserat på tidigare möten och form för tillfället, kanske United har ett knappt favoritskap…

I den andra semifinalen ställs Arsenal mot antingen Newcastle eller Manchester City, som i skrivande stund inte är färdigspelad, men där City leder med 1-0.

Semifinalerna spelas på Wembley, 18 och 19 juli.