Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tidiga lagnyheter inför Crystal Palace; Maguires ord efter krysset

I kvällens nyhetssvep bjuder vi på tidig lagrapport inför bortamatchen med Crystal Palace, Maguires ord om gårdagens kryss och hur tabellen ser ut sen uppstarten.

Embed from Getty Images

På fredag så ställs United mot Crystal Palace på bortaplan. Inför denna match kan det komma att bli en del förändringar då United fick två skador igår mot Southampton. Luke Shaw klev av med en befarad stukning och hans ersättare Brandon Wiliams fick sedan också fick gå av planen efter en ihop skallning med Kyle Walker-Peters i minut 90.

United har haft samma startelva i de senaste fem matcherna men nu kanske man måste fundera på lite mer rotation då de skett lite skador. Sen kan en spelare som spelade bra senast, och gjorde mål mot Palace senast, i form av Daniel James kanske få chansen från start nu.

Från Crystal Palaces sida är det klart att Christian Benteke kommer få stå över matchen då han fick rött kort senast mot Aston Villa. Han fick dessutom det röda kortet efter slutsignalen ljudit i matchen.

Embed from Getty Images

Andra spelare som kan komma att missa är Gary Cahill som drog upp en hamstringsskada mot Chelsea. Sen så är James Tomkins skadad sedan tidigare och även Jeffrey Schlupp som en gång i tiden har provspelat för United kommer att saknas i den kommande matchen skriver United på deras hemsida. Så som mittbackar lutar det att Hodgson kommer ställa upp med Scott Dann och Mamadou Sakho.

Maguire pratar om fasta situationer

United har inte varit allt för bra på att försvara sig på fasta situationer den gångna säsongen och det har inte varit någon hemlighet. Harry Maguire pratar lite kort om det på Uniteds egna hemsida.

”Vi har varit väldigt bra på fasta situationer på senaste tiden. Det är något som vi har förbättrat oss på under vår obesegrade tid.

”I början av säsongen hade vi ett jättedåligt resultat på fasta situationer. Men sista tiden har vi varit riktigt bra på de.

”Vi är besvikna. Vi hade kontroll på matchen, vi hade flera chanser att döda matchen. Vi var inte på vår bästa sida. Vi säger inte att det inte finns saker att förbättra, men vi gjorde nog för att vinna matchen. Men i slutändan är det en fast situation som sänker oss.”

Maguire säger att United måste bli bättre på att försvara sig i de defensiva fasta situationerna, men tycker samtidigt att de blivit bättre på det. Läs mer om detta på Uniteds egna hemsida.

Embed from Getty Images

Kampen om Champions League-platserna

Ja kampen om dessa åtrovärda platser är jämn och hård, ännu mer nu då United inte vann igår då man hade chansen att gå om både Leicester och Chelsea som är före i tabellen.

Sky Sports har gjort en samanfattning över hur de kvarvarande omgångarna ser ut och vem de anser har bäst chans att nå topp fyra i Premier League denna säsongen. Läs mer om den här på Sky Sports hemsida.

David De Gea

Igår kväll så gjorde David De Gea sin furahundrade match och det är smått imponerade ändå. United har släppt en artikel om detta på deras hemsida och där de bland annat gjort i ordning all statistik du kan tänka dig. Bland annat så har han på 400 matcher hållit nollan i 141 av de matcherna och vunnit 218.

Mer om detta läser du på Uniteds hemsida.

Tabellen efter uppehållet

Daily Mail har idag släppt en samanfattning av tabellen och hur den ser ut sen omstarten av Premier League. Där vi alla vet att United gått starkt, men det är ett annat lag som gått lite starkare. Så här ser tabellen ut sedan omstarten.

 1. Manchester City         15p
 2. Manchester United    14p
 3. Wolves                          12p
 4. Chelsea                         12p
 5. Liverpool                      12p
 6. Southampton               11p
 7. Tottenham                    11p
 8. Sheffield United          11p
 9. Burnley                         11p
 10. Arsenal                         10p
 11. Newcastle United       8p
 12. Everton                         8p
 13. West Ham United      7p
 14. Watford                        7p
 15. Brighton and Hove Albion   7p
 16. Leicester City               6p
 17. Aston Villa                    5p
 18. Bournemouth              4p
 19. Crystal Palace              3p
 20. Norwich City                0p

Läs mer om detta på Daily Mail.

Dagens mål

Sist ut i kvällens nyhetssvep vill vi bjuda på Uniteds ”Goal Of The Day” mål för dagen. Idag är det ingen mindre än bulgaren Dimitar Berbatov och hans klack mål borta mot Fulham, där United vann med 5-0 2011.