Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Siobhan Chamberlain lämnar Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United meddelar idag att målvakten Siobhan Chamberlain lämnar klubben. Detta sedan klubb och spelare gemensamt kommit överens om att avbryta hennes kontrakt.

Chamberlain, som fyller 37 år i augusti, är damlagets äldsta spelare någonsin. Hon vaktade målet när United vann Women’s Championship i överlägsen stil säsongen 2018/19. Sedan meddelades det att hon var gravid, varför hon hade en ledarroll säsongen 2019/20.

Då det stod klart att Chamberlain inte skulle kunna spela den gångna säsongen värvades Mary Earps in. Sannolikheten för att Chamberlain skulle kunna konkurrera ut Earps ansågs nog vara liten. Rimligen är det i hopp om en plats som ordinarie målvakt som hon nu lämnar United.

Casey Stoney säger:

Jag vill tacka Siobhan för hennes tid hos oss. Bortsett från hennes självklara kvaliteter som målvakt har hon varit en otrolig ledare och förebild inom laget och en fantastisk mentor för de talangfulla unga målvakterna vi har i United.

På en personlig nivå har jag spelat med Siobhan i ett antal år i olika klubbar och också med landslaget. Vi har delat så många erfarenheter tillsammans att jag anser henne vara en vän.

Som huvudtränare är det mitt jobb att utveckla truppen varje år och efter diskussioner med Siobhan om vår plan att ge våra yngre målvakter mer a-lagserfarenhet kom båda parterna överens om att nu var rätt tid för Siobhan att gå vidare och fortsätta karriären annorstädes.

På alla i klubbens vägnar vill jag önska henne den bästa lyckan i framtiden!

Siobhan Chamberlain har skrivit ett långt avskedsbrev på sin blogg. Här följer ett utdrag:

Jag kommer aldrig glömma den första officiella matchen borta mot Aston Villa [det var den första ligamatchen, vi vann mot Liverpool i den första officiella matchen, red.anm.], att titta bort och se Barmy Army, flaggorna, sångerna… otroligt stöd från dag ett.

Det stödet som Barmy Army har gett oss saknar motsvarighet i damfotbollen. De är en otrolig grupp som har kastat sig in i MUFCW:s resa och de är en stor del av klubbens framgångar hittills.

Jag har älskat varenda minut av min tid som Manchester United-spelare men efter diskussioner med Casey kom vi båda överens om att nu var rätt tid för mig att gå vidare och överväga nästa steg i min karriär. Jag är stolt över att vi som en grupp av spelare har skrivit ett kapitel i den här fantastiska klubbens historia. Klubbens framtid är i säkra händer med Casey och jag tvivlar inte på att titlar och framgång kommer snart.

Vi önskar Siobhan Chamberlain lycka till i framtiden!