Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Chelsea 1-3

Ett rejält uppvaknande var precis vad dagens tripp till London blev för Manchester United. 3-1 i baken och en likblek insats med en rad individuella misstag satte stopp för chansen på en FA-cuptitel den här säsongen. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 4,5

De Gea var i fokus på två av tre baklängesmål. Det första ska han inte klandras fullt ut för, men på det andra står han än en gång för en ”Rembrandt”. Gör fantomräddningar då och då, men vid rutiningrepp tycks spanjoren ha tappat det helt.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Utbytt 79′. Intetsägande insats från högerbacken. Startade längre upp i banan i och med fembackslinjen och såg inte helt bekväm ut i att inte ha någon framför sig. Gör det i alla fall okej defensivt och är en av de minst dåliga i försvaret.

Victor Lindelöf: 4,5

Det stod i gårdagens tidning att Giroud skulle komma före svensken när Chelsea gör sitt första mål. Klen i duellerna och samspelet med Maguire bör ifrågasättas på allvar. I tidigare matcher har insatserna maskerats av att motståndet varit sämre. Ikväll blev det lite upp till bevis, och låt oss konstatera att svensken inte klarade testet.

Eric Bailly: 6

Utbytt 45′. Olycksfågeln strikes again. Fick ta emot dubbla smällar mot huvudet och tvingades till slut lämna planen på bår. Spelade bara en halvlek men såg trots det bäst ut i en svajig backlinje.

Harry Maguire: 4,5

Stod för ett självmål och knockade sin lagkamrat. Det summerar kanske Harry Maguire ganska bra för tillfället. Visar inga tendenser till ledaregenskaper och ser dessutom inte ut att vara vän med bollen. Vi sätter även ett frågetecken i engelsmannens kolumn gällande samarbetet med Lindelöf.

Brandon Williams: 5

Började lovande och såg pigg ut i första halvlek. Vågade följa med de få gånger United tog sig uppåt i banan. Andra halvlek blev dock inte lika rolig. Öppnade direkt med att slå en felpass in i mitten, vilket bäddade för Chelseas andra mål. Därefter svag matchen ut.

Fred: 5

Utbytt 55′. Svårbedömd. Lägger ner ett bra jobb och vinner en del boll mot ett förande Chelsea, men märks att brassen saknar rytm och matchtempo. Slår bort onödigt många (enkla) passningar.

Nemanja Matic: 6

Höll ihop mittfältet så gott han kunde. Hade vissa problem med Chelseas höga press men besitter också förmågan att då hålla sig kall och spela sig ur sådana situationer, vilket han stundtals gjorde bra idag.

Bruno Fernandes: 6,5

1 mål. Bäst, i svag konkurrens. Var katalysatorn i United och ser nästintill outtröttlig ut (frågan är om inte bränslet håller på att ta slut ändå?). Spelar med hög risk och blandar och ger därmed väldigt mycket, men det är runt portugisen allt händer. Fick utstå många smällar från motståndarna men reste sig hela tiden. Putsade till siffrorna med en kylig straff.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 79′. Sprang mycket och försökte få saker att hända, men utifrån Solskjaers prioriteringar och formation var det svårt för 22-åringen att få ut något vettigt av sitt spel. Funkade inte alls tillsammans med James, särskilt inte i ett tvåmannaanfall.

Daniel James: 4,5

Utbytt 56′. Fanns säkert en tanke med att walesaren startade, men längst fram? Uträttade ingenting av värde och det faktum att Solskjaer spelade James från start säger rätt mycket om hur högt norrmannen prioriterade FA-cupen.

Anthony Martial: 5,5

Inbytt 45′. Kom in precis innan paus och United fick därmed in en tydligare referenspunkt i anfallet, men trots fransmannens fina form blev det inte mycket uträttat.

Paul Pogba: 5

Inbytt 55′. Kom in i ett svårt läge och att han skulle vända matchen ensam hade nog ingen räknat med, men man hade ju hoppats på något åtminstone.

Mason Greenwood: 5

Inbytt 56′. Kom in på högerflanken men uträttade inget av värde. Har sett låst ut på sistone. Lite vila snart och nya tag nästa säsong.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Timothy Fosu-Mensah: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.