Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Detta ska inte bli en David De Gea konferens

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer har idag hållit en presskonferens inför sista hemmamatchen för säsongen i Premier League mot West Ham United. Han pratade om David Moyes, Eric Bailly, David De Gea och läget i helhet i truppen.

Sen avlsutar vi med lite nytt kring transferrykten.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer har idag hållit en presskonferens inför hemmamatchen mot West ham United.

  • David Moyes: ”Jag har inte läst eller sett allt som skrivits om David, men han gör ett fantastiskt jobb. Sen omstarten kan man se att han har förbättrat laget. David är en fantastisk tränare. Jag vet att det kommer vara en svår match för oss.”
  • Kan vi gå obesegrade: ”Så här långt har vi gjort det riktigt bra efter omstarten. För stunden tänker jag bara på en match. Så klart om vi kan gå obesegrade genom resten av matcherna, då är vi i Champions League nästa år.”
  • Eric Bailly: Eric stannade i London för alla tester. Jag såg inte honom igår. Han går igenom protokollet som behövs. Jag tror inte han kommer vara redo för nästa match.”

  • Truppen i övrigt: ”Jag tror alla är tillgängliga förutom det (Eric Bailly). Inga flera skador från förra veckan. Vi måste bara hålla ihop och vara starka. Vi har två till matcher kvar och har gett oss en bra möjlighet.”
  • David De Gea: ”Detta kommer inte att bli en David De Gea konferens. Vi har två matcher kvar och vi behöver fokusera på det. David är mentalt stark nog för att prestera på träningarna i kommande dagar och vara redo för matcherna.”

  • Det är en viktig del av ditt lag. Jag uppskattar att du kanske inte vill prata om det, men alla andra gör det: ”Det är ert jobb att prata och skriva om det. Det är mitt jobb att förbereda laget för West Ham och det är vad jag gör. Ingen här ska känna att vi sätter mer press på de.”
  • Vad vill du förbättra sen senast: ”När du förlorar en match blir man sårad och besviken. Du måste bara fokusera på nästa sak. En förlust är inte världens undergång, det är bara slutet på FA Cup drömmarna och finalen.
  • Hur viktigt är Champions League-fotboll för United: ”Du vill alltid vara en del av de största cuperna och spela i de största matcherna. Det är en attraktionskraft i sig, men Manchester United är attraktionskraft nog. Jag tror alla kan se att vi är på en resa mot något bättre. Jag tror det, i alla fall. Det är i våra händer.”
  • Er senaste förlust var i januari, mycket har hänt sen dess: ”Jag tycker vi har växt över hela säsongen. Tillägget av Idion, Bruno samt att Paul och Marcus kommer tillbaka, det är en styrka för oss. Vi är bättre som grupp och mer robust och uthålliga.

Transfersnack

Jadon Sancho ryktas starkt till Uniteed och det skrev något nytt nästan varje dag.

Daily Star skriver att United ska förbereda ett ”ta det eller lämna det” bud på 80 miljoner pund. Men samtidigt så ska Dortmund hålla ut för ett bud på 100 miljoner pund.

Embed from Getty Images

De skriver att Sancho själv ska fördröja övergången i väntan på att se om United kommer topp 4 för att få spela Champions League nästa säsong. Men i samma artikel står det även att Sancho ska vara ivrig att få chansen att spela med landsmannen Marcus Rashford som håller till i United.