Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leicester City – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Premier League-säsongen är över, och den är det med Manchester United på tredje plats. Den avslutande matchen mot Leicester City kan inte beskyllas för att ha givit några sprudlande spel, men i den andra halvleken var United numret för stort och när Wes Morgan och Jonny Evans tillsammans rev ner Anthony Martial i straffområdet, ja då gjorde Bruno Fernandes inga fel från straffpunkten.

I matchens absolut sista minut skulle också Kasper Schmeichel ge sig ut i Higuita-land och ge bollen till Jesse Lingard som rullade in sitt första mål för säsongen. Sammantaget är det en ganska svårbedömd match. Om United inte lyckats vinna hade kritiken varit massiv, men vid segrar tenderar man snabbt att glömma det dåliga spelet. Spelarbetygen försöker reflektera att spelet var mediokert men att United ändå faktiskt vann en viktig match.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Med det första betyget måste jag frångå en av mina principer, den att en målvakt som håller nollan gör sitt jobb och därför bör godkännas. Men för mig spred De Gea inget lugn överhuvudtaget idag, och hans retursläpp när han sedan surnade till på Vardy är under all kritik. Och det var inte enda gången han var osäker.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Stabil defensivt, men framåt var han alldeles för försiktig.

Victor Lindelöf: 7

Varnad. Svår att betygsätta. Jag kände mig aldrig speciellt trygg med Lindelöf (det gör man ju aldrig…), men samtidigt skötte han ju det mesta ganska bra med facit i hand.

Harry Maguire: 6

Varnad. Såg klumpig ut, och hämmades förmodligen av sin tidiga varning. Med en mer nitisk domare hade han blivit utvisad.

Brandon Williams: 6

Varnad. Är ju verkligen ingen stabil spelare. Försökte framåt utan att lyckas speciellt mycket, men hade som vanligt också stora problem med det defensiva. Godkänd på nåder.

Paul Pogba: 6

Varnad. Alldeles för slarvig i spelet på egen planhalva, särskilt i den första halvleken. I den andra ryckte han upp sig och var säkrare, men det är som med Brandon Williams ett godkänt på nåder.

Nemanja Matic: 5

Varnad. Uppenbart sliten, och stod för en riktig indianare som gav Leicester ett av deras farligaste lägen i första halvlek. Likt Pogba spelade han upp sig under matchens gång, men godkänt kan jag inte ge honom.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 77. Hade återigen svårt från sin högerkant. Tog sig in i straffområdet vid ett par tillfället, bland annat hade han en nickskarv över, men om han skall bedömas som en seniorspelare räcker det inte för godkänt

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 86. Sprang länge mest och gnällde på domare Atkinson, som visserligen lät Leicester gå hårt åt Bruno, men vår portugisiska stjärna måste fokusera bättre. Slog in straffen lika säkert som alla tidigare straffar han slagit i United, vilket gav den arbetsro laget behövde under de sista 20 minuterna.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 90+6. Helt ur slag i spelet, men kom faktiskt ändå till ett par bra avslutslägen vilket i sig är positivt. Ett stenhårt skott stod Schmeichel emot, ett annat felträffade Rashford en bra bit över, men att han ändå är där är bra. Lite vila inför EL-slutspelet kan vara bra för den gode engelsmannen

Anthony Martial: 6

Utbytt 90+6. Höll alldeles för ofta i bollen lite för länge i avslutslägen, vilket gjorde att motståndarna hann ikapp och avstyra. Var den som blev mosad av Morgan och Evans vid situationen som gav United straffen. I spelet märks det att han är en nivå högre än för ett år sedan, vilket är oerhört positivt.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas, men att han avslutade matchen med att göra sitt första ligamål för säsongen måste ju nämnas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas. Fick en ful tackling från Jonny Evans som blev utvisad.

Tim Fosu-Mensah: n/a

Inbytt 90+6. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Odion Ighalo: n/a

Inbytt 90+6. Spelade för kort tid för att betygsättas.