Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: United ska satsa på titeln

Embed from Getty Images

På onsdag skall United spela tävlingsfotboll igen, efter en dryg veckas spelledigt. LASK kommer till Old Trafford för att förlora innan United sedan beger sig till Tyskland för att spela resten av slutspelet i Europa League. Här är våra tankar inför det.

Ligan är över, nu skall vi spela ett annorlunda Europa League-slutspel förlagt till Tyskland. Hur taggad är du för det?

Marcus Beijar: Jag är ganska kluven. Dels så ser jag det här som Uniteds möjlighet att runda av säsongen på ett godkänt sett, dels så är jag lite mätt med tanke hur intensiv ligaavslutningen varit. Man blir väl kanske mer taggad när det drar igång, men nu är det rätt ljummet.

Mikael Österdahl: Faktiskt mer än jag var på Premier League i juni. Men jag hade nog varit ännu mer taggad om Uefa hade planerat slutspelet bättre. Nu känns det väldigt utdraget och onsdag, måndag och söndag är inte de sexigaste speldagarna. Vi har åtminstone finalen på en fredag!

Adam Fröberg: Halvtaggad med tanke på att det blir utan publik – men det har vi ju också börjat vänja oss vid nu. Vill givetvis ta en titel denna säsong, så givetvis finns det viss anspänning.

Emil Bäck: Klart att det alltid är kul med matcher och nu med stor chans på en titel anser jag. Men såg mer fram emot omstarten av Premier League än vad jag gör av Europa League.

Elias Hallström: Helt ärligt, inte det minsta. I och med att CL-platsen säkrades förra helgen känns nu EL ganska överflödigt. Men givetvis kommer jag bänka mig.

Victor Laag: Börjar bli mer och mer. Går lite igång på den än här turneringskänslan som kommer att finnas i Tyskland. Enkelmöten och upplagt för många skrällar.

Gustav Brinck-Larsen: Helt ärligt, inte alls. Jag hade gärna sett att säsongen 19/20 varit stängd och att vi kunde gå vidare mot 20/21 istället.

Returen mot LASK skall ju mer eller mindre bara spelas av, vilka av de andra lagen ser du som största konkurrenter till att vinna turneringen?

Marcus Beijar: Jag utgår ju ifrån att vi förlorar semin mot Wolves, på straffar. Annars tycker jag väl att Uniteds del av slutspelsträdet ser lite tuffare ut. Inter ser ut som det starkaste laget på den andra halvan.

Mikael Österdahl: Spelar vi med De Gea i mål har vi ju ingen chans mot Wolves, då det är uteslutet att den matchen inte går till straffläggning. Tillsammans med Wolves förefaller Inter och Sevilla vara de bästa lagen som är kvar men med singelmöten och varierad uppladdning blir det väldigt slumpartat. United går dock in i slutspelet som rättmätig favorit.

Adam Fröberg: Inter känns tveklöst som den största utmanaren på förhand. Men lag som Sevilla, Roma och Wolves blir tuffa de också.

Embed from Getty Images

Emil Bäck: Jag ser Inter som den största konkurrenten om guldet i Europa League. De har sett starka ut sedan omstarten och har ett bra lag på pappret. Sen har United alltid svårt mot Wolves känns det som så de är inte helt ofarliga. Även Sevilla är ett lag som kan utmana United.

Elias Hallström: United, Inter, Sevilla, och Roma. Nu möts ju de sistnämnda i kvarten, men dessa lag känns mest slagkraftiga.

Victor Laag: Svårt att bortse från Inter med alla deras gamla United-spelare. Bra tränare och en bra spelartrupp. Som outsiders ser jag Sevilla som alltid är farliga och Wolves.

Gustav Brinck-Larsen: Det är väl lagen från de andra stora ligorna, med Inter i spetsen. Wolves har mycket att spela för, det kan motivera dem, Frankfurt, Roma och Sevilla kan ju alla vinna också.

Finalen är schemalagd till den 21 augusti, Premier League skall dra igång igen andra helgen i september (United kan dock komma att ha sin premiär något senare) och United har redan nått nästa säsongs Champions League. Är en möjlig EL-titel viktig, eller bör Solskjaer spela slutspelet med reserver för låta de viktigaste spelarna göra sig redo för nästa säsong istället?

Marcus Beijar: Ja, den är viktig för att göra den här säsongen till en godkänd säsong. Jag tror att vi kommer att få se en del spelare spela som inte spelade särdeles mycket i ligan (Lingard, Ighalo, Mata, kanske Pereira) men att Solskjaer kommer att ”gå för det”.

Mikael Österdahl: Jag tycker att vi ska satsa för fullt. Värdet av att vinna tror jag är större än energikostnaden. Sen blir det förstås en knivig balans med uppladdningen inför nästa säsong, men använder vi tiden i Tyskland smart ska det gå.

Adam Fröberg: Enligt mig bör vi vila de flesta startspelarna både mot Lask och sedermera mot Köpenhamn/Basaksehir. Sen är det bara två matcher kvar från titeln. Ge de som behöver lite speltid i slutet av kvartsfinalen och gå sedan för titeln i de två sista. Får väl ses lite som förberedelse-matcher inför nästa säsong samtidigt.

Emil Bäck: Jag tycker United ska satsa på titeln. Första matchen mot LASK kan man i princip ställa vilket lag som helst på banan utan att de ska kunna förlora den. Sen mot FC Köpenhamn som förmodligen blir nästa motstånd då jag tror de slår ut Istanbul Basaksehir så borde United kunna ställa upp med ganska reservtonat lag och ändå gå vidare. Sen är det två matcher med starkaste laget som man borde kunna lösa då de fått vila inför och inte får så många matcher till den kommande säsongen.

Elias Hallström: Någon blandning hade väl varit att föredra. Många som behöver lite välförtjänt vila nu, tänker framför allt på en sådan som Bruno Fernandes men även Mason Greenwood. Det kommer nog roteras ganska friskt.

Victor Laag: Är fullständigt övertygad om att vinna titlar är det viktigaste i ett fotbollslag. När United och Solskjaer vill bygga upp någonting behöver man kunna visa upp inför omvärlden att man gör resultat och pokaler är det yttersta beviset för det.

Gustav Brinck-Larsen: Jag är tudelad, men i nuläget är en Europa League-titel inte speciellt viktig för mig, särskilt när vi inte behöver den för att nå nästa säsongs Champions League. Kanske spelar det faktum att United vann turneringen 2017 också in. Sammantaget hade jag inte alls protesterat om de 7-8 viktigaste spelarna fått semester nu så de kan dra igång sin försäsong i bra tid och vara bra tränade till när Premier League drar igång. Men jag tror Ole resonerar annorlunda.

Hur mycket tror du Ole kommer rotera i slutspelet?

Marcus Beijar: Vi möter ju LASK i returen nu inledningsvis, och där lär det nog bli rotation av tredje graden. Sedan blir det ju turkiskt eller danskt motstånd i kvarten och oavsett vilket så ska man inte behöva gå in med absolut bästa elvan. Så, det beror helt enkelt på motstånd.

Mikael Österdahl: Mot LASK lirar vi reserverna (de som tränade i somras, någon Astanaelva blir det inte tal om med tanke på att ungdomarna nyss har börjat träna efter fyra månaders uppehåll). Sen blir det kanske en mixad elva i en väldigt överkomlig kvartsfinal men i semifinal och final ska han ställa upp med de bästa.

Adam Fröberg: Mycket i åtminstone en och en halv match. Lask blir nog helroterat, medan några spelar i kvarten innan så gott som bästa lag lirar.

Emil Bäck: Jag tror inte han kommer rotera så mycket som jag hoppas. Kommer nog bli starkast möjliga trupp mot alla motstånd utom LASK.

Elias Hallström: Som sagt, ganska friskt. Personligen lägger jag ingen större vikt vid resultaten nu utan ser helst att Ole Gunnar fokuserar på rotationen i möjligaste mån. Det mesta känns som bonus nu.

Victor Laag: Tror att matchen mot LASK kommer bli en rotationsfest. Men annars ser jag ingen anledning att rotera allt för mycket. Vore om Romero får vara cupmålvakt typ.

Gustav Brinck-Larsen: Mot LASK förutsätter jag att han spelar med en ren reservelva, och i kvartsfinalen har vi ändå ett ganska behagligt motstånd så där kan det nog roteras en del med, om än inte en hel reservelva. Går vi till semfinal tror jag Ole går all in för att vinna och kör bästa lag.

Slutligen, hur långt tror du att United går?

Marcus Beijar: Vi åker ut på straffar mot Wolves i semin.

Mikael Österdahl: Alltid vanskligt att tippa en cup. Rätt vad det är får vi helt sanslösa resultat, som när Tranmere slog ut Watford eller när Arsenal vann mot Manchester city i årets FA-cup. Men vi har överlägset störst chans att vinna (vilket förvisso bara blir en på tre) så då går det inte att tippa annat än att vi vinner.

Adam Fröberg: Final. Vågar inte sia hur det går där.

Emil Bäck: Jag tror Ole och truppen vill ha en titel så de kommer nog gå hela vägen till final. Sen väl i final är det 50/50 vem som tar det skulle jag tro.

Elias Hallström: Förutsatt att det roteras mycket, semifinal.

Victor Laag: Minst semifinal med tanke på lottningen. Men sett till spelartrupp och vilken klubb man ändå är ska United komma till final. Och där kan allt hända, men United är enligt mig favoriter till titeln.

Gustav Brinck-Larsen: LASK har vi ju i princip redan slagit, kvarten skall vi också bara ta, men sen tror jag det tar stopp i semifinalen. Något annat lag kommer vara mer motiverat.