Ny global chef över sociala medier; Korsbandsskada på ungdom; Dagens transfersvep

I dagens nyhetssvep så bjuder vi bland annat på nyheter om Uniteds nya sociala medier-ansvariga, tråkiga skadenyheter på ungdomsspelare och så avslutar vi med dagens transferrykten.

Nick Speakman

Nick Speakman är grundare av SPORF, som är en sida som skriver mycket om fotboll men även andra sporter (de har en hemsida som du hittar här.) Han kom på iden om Sporf i sitt sovrum på Loughborough University och från hans tanke har de nu blivit en globalt ledande digital sporttidning.

Men nu meddelar han ett nytt steg i sin karriär och det är att han kommer vara global huvud chef över Manchester Uniteds sociala mediakonton. Han skriver att han ser fram emot att få jobba med det mycket talangfulla sociala medier-teamet som redan finns där och att det kommer bli en spännande tid för både klubben och fansen.

Vi på redaktionen önskar Nick varmt välkommen till klubben.

Dmani Mellor

Igår kväll publicerade Mellor en text på sin Instagram om att han fått nyheterna som ingen fotbollsspelare vill få. De nyheterna är att hans korsband i knät är skadat.

Mellor som har gått hela vägen från ungdomslagen till U18 och nu U23 laget. Nu har han en tuff tid med rehab och vila för att komma tillbaka till fotbollen igen.

”Det finns inga ord att beskriva hur förkrossad jag kände mig när jag fick dessa nyheter. Jag trodde allt gick bra, jag kände mig tränad och starkt, jag kunde inte vänta på att vara där ute och spela matcher. Det har inte riktigt sjunkit in ännu.” Detta och mer där till skriver Mellor på hans Instagram.

Transfersvepet

Idag skriver Evening Standard att United fortfarande ska vara på jakt efter en mittback då Ole ska vilja förstärka försvaret och bredden i truppen. Ole ska vilja finna den perfekta partner för Maguire då han fortfarande ska vara osäker på om Lindelöf är det och att Bailly är för skadebenägen. Detta påstår i alla fall Evening Standard.

De skriver också att den eventuella nya mittbacken ska vara Gabriel Magalhaes från Lille som vi nämnt tidigare ryktas till United. Dock är inte United ensamma om att vilja köpa loss Gabriel från Lille. Det ska vara Napoli, Arsenal, Everton och fler där till som också vill ha Gabriel. Vi lär förmodligen höra mer om rykten runt Gabriel denna sommaren/hösten.

Dagens Sancho

Ja det är mer en vanlighet än ovanlighet att vi nämner något om Manchester Uniteds jakt på Jadon Sancho, och lika så är det mer nyheter om situationen idag.

Embed from Getty Images

Uniteds föredetta mittback Rio Ferdinand har uttalat sig om situationen och han säger att United måste köpa toppstjärnor och att Sancho är en av de stjärnorna. Detta skriver BBC Sport.

Embed from Getty Images

Rio ska ha sagt detta: ”Manchester ska vara på marknaden efter de bästa spelarna. Han (Sancho) är fantastisk, om han kommer så kommer han addera värde i form av kvalitet, utan tvekan.

”Manchester United behöver spelare som kommer att ha en effekt på startelvan och jag tror Sancho faller in i den kategorin.”

Läs hela artikeln på BBC Sport här.

Sent igår kväll kom Mirror med nyheter om att Sancho ska ha hamnat i en limbo och att han själv kanske måste lämna in en transferbegäran om han vill lämna under sommaren/hösten.

Sancho ska själv vilja lämna för att komma tillbaka till England och Manchester, dock till den röda sidan denna gången. Efter att Dortmund ska ha gått ut med att han stannar hos dem denna säsongen som kommer så kanske han själv nu måste börja trycka för att få lämna.

Embed from Getty Images

Sent igår skrev även ESPN om att United ska fortsätta pressa på för att få loss Sancho. Men om de inte ska lyckas med det ska de vända sig till den tidigare Dortmund spelaren Ousmane Dembele som nu spelar för Barcelona.

Embed from Getty Images

De skriver att United ska kolla på möjligheten att gå för Dembele som har två år kvar på sitt kontrakt med Barcelona och inte har spelat i en tävlingsmatch sen i november i höstas för Barcelona dock på grund av skador.

Dock ska bara detta vara om United och Sancho tillsammans inte lyckas lösa situationen med Dortmund.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS