Pereira och Garner intresserar Huddersfield; Landslagsuttagningar; En managers önskningar

http://gty.im/1162558094

Några nyförvärv har Manchester United inte varit i närheten av så här långt detta fönster. Däremot kan flera spelare vara på väg ut. Joel Pereira och James Garner ska bägge intressera Huddersfield. Vilka spelare som intresserade Louis van Gaal under hans tid som manager för Manchester United rapporterar vi också om. Holländaren fick inte riktigt det han ville ha, om vi uttrycker det milt.

Joel Pereira och James Garner till Huddersfield?

Joel Pereira börjar ha ett par magra säsonger bakom sig. Portugisen har varit utlånad till Vitoria Setubal, Kortrijk och Hearts utan större framgång de senaste två åren. Nu verkar det som om en ny utlåning är på gång. Yorkshire Live rapporterar idag att Huddersfield kan bli nästa adress för den 24-årige målvakten. Huddersfield är en målvakt kort efter att Ryan Schofield brutit tummen. Huddersfield slutade på 18:e plats i The Championship förra säsongen, ett misslyckande sett till att man ramlade ur Premier League säsongen 2018/19. Joel Pereira har ett år kvar på sitt kontrakt med Manchester United.

Embed from Getty Images

Pereira ska inte vara den enda Unitedspelaren som intresserar Huddersfield. Enligt Football Insider ska man även vara intresserade av James Garner. Det ska även i fallet Garner handla om ett lån och Ole Gunnar Solskjaer ska vara beredd att ge överenskommelsen grönt ljus. Football Insider menar också att en utlåning till Sunderland var aktuell för Garner i januari.

Fojticek till Blackpool

Det blev ingen fortsättning i Manchester United för den slovakiske målvakten Alex Fojticek. 20-åringen hörde till spelarna som friställdes i sommar och nu har Fojticek hittat en ny klubb. Nästa adress blir Blackpool i League One. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Maguire i rätten

Harry Maguires äventyr i Grekland landade idag i rätten. Mittbacken själv var inte på plats, men så var hans pappa och även ett juridiskt ombud från Aten som Manchester United ordnat fram. Det hela verkar ha dragit ut på tiden och något klart besked om vad det hela slutar med fås inte idag. Klart är att ord verkar stå mot ord kring vad som verkligen hänt utanför baren på Mykonos men Maguires försvar verkar också ha gått hårt åt polisernas vittnesmål där de menar att Maguire försökte muta sig fri. Martha Kelner har bevakat rättegången och skrivit utförliga referat på Twitter. Det lönar sig att ta en titt.

”United har kontaktat Messi”

Det stormar i Barcelona. Efter uttåget ur Champions League mot Bayern München fick tränaren Quique Setién sparken. Ronald Koeman är av någon outgrundlig anledning klar som ersättare och någon form av städning ska vara påbörjad. Luis Suarez och Arturo Vidal ska höra till spelarna som får lämna medan Lionel Messis framtid också sägs vara oklar. Argentinaren har varit tämligen tyst sedan 8-2-förlusten mot Bayern och sägs vara missnöjd över rådande läge. Messi är därtill god vän med både Suarez och Vidal, vilket inte ska göra läget lättare.

Idag rapporterar så Deportes Cuatro att Manchester United ska höra till de intresserade klubbarna om Messi väljer att lämna och att man ska ha ”kontaktat” spelaren. Förutom United ska Inter och Manchester City vara alternativa klubbar i nuläget, men United ska ha de bästa ekonomiska musklerna för att få loss Messi. Vi tar detta med viss skepsis, va?

Henderson och Greenwood i landslaget…

Gareth Southgate tog på tisdagen ut den engelska landslagstruppen till mötena med Island och Danmark i Nations League. Dean Henderson är uttagen som en av målvakterna medan Harry Maguire och Marcus Rashford också, förstås, är med. Mest glädjande är dock det att Mason Greenwood för första gången är med i en engelsk a-landslagstrupp.

…liksom Levitt och James…

Ryan Giggs har tagit ut sin första walesiska landslagstrupp för hösten. I den finns både Dylan Levitt och Daniel James med. Wales möter Bulgarien och Finland den 3 respektive 6 september.

…och McTominay

Skottland möter i början på september Israel och Tjeckien. Scott McTominay hör till spelarna som lär medverka då.

Damernas avsparkstider klara

Om drygt två veckor går Manchester Uniteds damer in i ligaspelet då man möter Chelsea hemma på Leigh Sports Village. Matchen kommer att sändas av BT Sport i England, vilket också förmodligen medför att den visas i Sverige. Avspark blir det klockan 15.30 den 6 september. Bortamötet med Birmingham i omgång två sänds via FA Player vilket gör att vi knappast får se matchen live. Den matchen spelas den 13 september klockan 15.00.

 

Louis van Gaals önskelista

Louis van Gaal har med jämna mellanrum uttalat sig om sin tid i Manchester United och hur han med några års perspektiv upplevde den. I en intervju med FourFourTwo berättar holländaren om vilka spelare som fanns på hans önskelista då det kom till värvningar. Sergio Ramos och Mats Hummels var mittbackar han vill lösa medan N’Golo Kante skulle ha stärkt upp det centrala mittfältet. Framåt menar van Gaal att han ville ha Neymer, Robert Lewandowski och Sadio Mané, bland andra. Louis van Gaal säger också att han inte fick några konkreta svar på varför värvningarna gick om intet då managern aldrig var involverad i diskussionerna.

Embed from Getty Images

Den här dagen…

…för 24 år sedan gjorde en viss Ole Gunnar Solskjaer debut för Manchester United. Han gjorde det i 2-2-mötet med Blackburn och han gjorde, förstås, mål.

https://twitter.com/ManUtd/status/1298146096133410817


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS