Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det senaste om van de Beek; Rashford lämnar landslaget; Smalling och Roma

Embed from Getty Images

Ett rejält matigt nyhetssvep bjuder vi på idag. Vi börjar med en genomgång av det senaste kring Donny van de Beeks övergång till Manchester United, och det är inte lite vi har där. Utöver det har vi fått besked att Marcus Rashford lämnat landslaget, att Roma skall ha hört av sig kring Chris Smalling, damernas FA-cup har fått en spännande lottning och en del silly samt om U21-lagets första match i EFL Trophy.

Det senast om Donny van de Beek

Det finns en hel drös med Donny van de Beek-relaterade nyheter idag, så vi tar dem en i taget.

”Done deal” enligt flera, men inte alla

Övergången skall vara helt klar, det enda som saknas är presentationen från United. Detta säger i alla fall såväl Rob Dawson som Fabrizio Romano.

Andy Mitten tog först en mer försiktig approach, då det enligt honom skulle ta ett par dagar att göra klart affären, även om allt fortfarande ser positivt ut och flera nuvarande Unitedspelare är glada över att värvningen är på gång. Så lät det i morse i alla fall. För bara en liten stund sedan hade han fått höra att Van de Beek kommer annonseras ikväll eller imorgon. Det övriga i hans tweet tar vi som skämt, även om man inte kan vara säker i dagens samhälle.

Apropå att flera Unitedspelare skall var glada att Van de Beek är på ingång så skall Mason Greenwood vara en av dessa. ”Jag har sett en del saker. Han ser ut som en bra, lovande spelare.”

Lönen

Denna källa (Mike Verweij) skall vara en av de bättre när det kommer till holländska lag och spelare, och det påstås att 120.000 euro i veckan skall vara Van de Beeks lön i United. Det låter inte orimligt i våra öron.

Ingen karantän… kanske

Från Sky Sports hittar vi en intressant nyhet kring om Van de Beek behöver sitta i 14 dagars hemmakarantän när han kommer till England eller inte.

Enligt Sky Sports tweet behöver han vara registrerad som Unitedspelare före fredag, men om man tittar i själva klippet tolkar jag det något annorlunda. Där sägs att det som gäller är att Van de Beek kan ansöka om ”undantag av idrottsliga skäl” för att slippa sitta i karantän om han registreras som Unitedspelare före en av Hollands två kommande landskamper, och att han är med i truppen.

Hollands landskamper spelas nu fredag den fjärde september och nästa på måndag den sjunde september. Om vi tolkar det rätt så behöver han alltså vara registrerad som Unitedspelare senast före matchen på måndag, samt att han behöver vara med i spelartruppen den kvällen. Han behöver inte spela, men han måste sitta på bänken, då kan han ansöka om undantag och alltså slippa sitta två veckor i hemmakarantän.

Anledningen till detta är att spelare i Premier League inte behöver sitta i karantän om de åker utomlands för att medverka i matcher. Undantaget gäller faktiskt inte ens bara för tävlingsmatcher, utan till exempel Liverpools spelare behövde inte sitta i karantän efter lagets träningsläger i Österrike.

Detta säger Sky Sports att de har fått klargjort från den brittiska regeringen.

Han tränar nu på eftermiddagen, vilket är positivt

Ytterligare ett tecken på att det gått bra i förhandlingarna med United är att han tränar med det holländska landslaget i detta nu. Varför då kan man undra? Jo, det har att göra med karantänen. Just för att slippa sitta i karantän i England efter landskamperna är det viktigt att få det klart så snart som möjligt, därför kom rapporter igår om att Van de Beek bara kommer träna med landslaget idag om kontraktet är påskrivet och coronatestet fått ett positivt utfall, vilket alltså är ett negativt provsvar.

Och ja, han tränar, så det är bra.

Pappa Van de Beek

Från Sport Witness, som hänvisar till en artikel i Omroep Gelderland, har vi några lösryckta citat från Van de Beeks pappa, André.

Det beskrivs att ”det är en dröm som blir sann”, att hans telefon ringer hela tiden, att byn Van de Beek kommer från ”är en stolt by”, och att det fanns många bud för hans son, ”men Donny bestämmer själv”.

I samma artikel har ordföranden i Van de Beeks akademiklubb uttalat sig, och det verkar vara en sympatisk ung man som United värvat. ”När vi har problem, då hjälper han”, och Van de Beek skall ha hjälpt till att finansiera läktare åt klubben.

Bergkamp involverad?

Sky Sports Pete Graves påstår i en tweet från igår att Dennis Bergkamp skall ha spelat en stor roll i att övertyga Van de Beek att gå till United. Bergkamp är svärfar till Van de Beek och det är inte osannolikt att den unge holländaren lyssnar en del på sin äldre landsman.

Graves ger oss också lite silly, att Ole Gunnar Solskjaer kan vara på väg att ge upp Jadon Sancho och gå för Jack Grealish istället. Det läser vi och tar stora nypor salt med.

Inget landslagsspel för Marcus Rashford

Marcus Rashford gick igår ut med att han inte kommer spela med det engelska landslaget i deras kommande matcher mot Island och Danmark. Anledningen är helt enkelt att han är skadad, och som han själv skriver ”dessa matcher kom lite för snart för mig”. Det låter med andra ord inte som att det är superallvarligt eller att Uniteds säsongspremiär skall vara i någon fara för engelsmannen.

Detta innebär att Dean Henderson och Mason Greenwood är de enda Unitedspelarna i den engelska truppen den här samlingen.

Derbygrupp för damerna

I damernas ligacup har United lottats i en riktigt rolig grupp som enbart innebär möten med lokalrivaler. Liverpool, Everton och Manchester City kommer stå för motståndet. När matcherns spelas annonseras senare.

Chris Smalling och Roma

Ni kan ha sett tweeten nedan susa förbi i redogörandet för Donny van de Beek, vilket beror på att Fabrizio Romano hade länkat ihop den med en om just holländaren. Men detta handlar alltså om Chris Smalling, och att United förväntar sig att snart få ett bud från Roma på Smalling.

United satte hårt mot hårt vid Europa League-slutspelet och valde att inte låna ut Smalling över det, något det går att argumentera för att det märktes i Romas spel. Men nu skall alltså italienarna vara tillbaka och försöka köpa mittbacken. Romano skriver också att United jobbar på en ny mittback, om en bra möjlgihet öppnar upp sig.

Från Italien kommer liknande uppgifter, ja faktiskt ett steg till, nämligen att Roma nu skall ha kontaktat United gällande Smalling.

Dayot Upamecano nästa värvning?

Med Donny van de Beek så gott som klar ser Ole Gunnar Solskjaer ut att gå för sin nästa vävning, vilket enligt The Telegraph skulle kunna bli Leipzigs mittbacksstjärnskott Dayot Upamecano.

Fransmannen har gjort en suverän säsong i Tyskland och Solskjaer skall vilja para ihop honom med Harry Maguire till förmån för Victor Lindelöf. Att få loss honom den här sommaren kan dock bli svårt, då han nyss förlängde sitt kontrakt till 2023 och hans klausul på 60 miljoner euro försvann för att istället ersättas av en på 42 miljoner euro, som dock inte börjar gälla förrän efter kommande säsong.

Solskjaer skall dock ändå vilja göra ett försök att värva honom före transferfönstret stänger den 5 oktober.

Thiago

Thiago från Bayern München då? Enligt det senast så är Liverpool fortfarande i kontakt med Bayern om spelaren, medan United inte skall ha lagt något bud.

Enligt Fredrik Filtvedt på Dagbladet i Norge skall det ha varit en dialog mellan United och Thiago, men att lönekravet inte skall vara acceptabelt för United.

https://twitter.com/FAFiltvedt/status/1300696301152153600

Första matchen i EFL Trophy

Det är nu schemalagt när Uniteds U21-lag spelar sin första match i säsongens EFL Trophy, nämligen onsdagen den 9 september klockan 20.45. Salford står för motståndet i den matchen, och sedan har United även Morecambe (från League 2 precis som Salford) och Rochdale (från League 1) att möta.