Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Telles vill lämna; Publik från 1 oktober pausas; Ousmane Dembele aktuell?

Embed from Getty Images

I dagens nyhetssvep så har vi mer Alex Telles som uppges vilja lämna Porto, möjlig konkurrens finns från PSG som också är på jakt efter en ytterback. Pilotprojektet om att återinföra publik på arenor runt om i Storbritannien har pausats på obestämd tid. Vi avrundar med lite Silly där Jesse Lingard uppges vara villig att lyssna på förslag från andra klubbar. Ett ganska klart besked från Dortmund gällande Jadon Sancho och är Ousmane Dembele den nya lösningen?

Telles vill lämna?

Toppar ryktesbörsen denna förmiddag gör fortfarande Alex Telles. Det är fortsatt dialog mellan Manchester United och Porto, där priset uppges vara €20m. Det personliga kontraktet ska inte vara några problem och det ser ut att bli en nyckelvecka i beslutet gällande Telles framtid, enligt Fabrizio Romano.

Enligt The Guardian så finns det ett genuint intresse och det är långt gånga samtal mellan Manchester United och Porto. Manchester United försöker dock att pressa ner priset till €25m, eftersom Telles är inne på sista året av sitt kontrakt.

Ingen publik på Old Trafford från 1 oktober & Jadon Sancho stannar?

BBC gick under tisdagsmorgonen ut med informationen att ingen publik kommer att släppas in på arenan den 1 oktober. Pilotprojektet om att återinföra publik om än i en liten skala har pausats och information gällande nya åtgärder & vägen framåt väntas komma från Boris Johnson under tisdagen, enligt BBC.

Detta innebär alltså att Old Trafford står publikfritt ett tag till, vilket innebär ännu större ekonomiskt tapp för Manchester United. Dortmund gick igår ut med ett uttalande gällande Jadon Sanchos framtid ”Han är vår spelare – och han kommer stanna”, kanske är detta tillsammans med en större ekonomisk förlust för Manchester United spiken i kistan gällande sanchoaffären för denna sommaren.

Lingard öppen för att lämna

Efter lördagens match mot Crystal Palace, skall Jesse Lingard tydligen varit förvånad över att inte haft en plats bland de 18 som tog sig an seriepremiären, enligt The Times. Jesse skall ha varit förvånad sett till att han varit fit och även spelade mot Aston Villa i träningsmatchen som slutade i 1-0 förlust.

Det lutar mot att Jesse får chansen idag mot Luton, men han ska ändå vara öppen för att lämna klubben han fostrats i för A-lagsfotboll. Intresse för Lingard uppges finnas från Tottenham och även från Zenit St.Petersburg. Lingard har 12 månader kvar på sitt kontrakt, Manchester United har dock klausul om ytterligare 12 månaders förlängning.

Dembele aktuell?

Manchester United skall enligt uppgifter från Duncan Castles,ha kontaktat Barcelona med en låneförfrågan gällande ett säsongslångt lån av Ousmane Dembele. Barcelona värderar dock Dembele till €100m och önskar att sälja snarare än att låna ut, öppningen för ett utlån skulle vara om ett obligatoriskt köp är inkluderat i avtalet.

Dembele ska själv vara öppen för att lämna La Liga, till fördel för engelsk fotboll. Barcelona befinner sig just nu också i en tung period rent ekonomiskt, där man måste reducera sina lönekostnader med ca 30% innan fönstret stänger. Kanske öppnar detta för en affär.