Transfersnack; Praktikaliteter; Fem byten i Europa

Torsdagens nyheter bjuder på allt från praktikaliteter som kan vara bra att ha koll på den kommande tiden till sillynyheter, där det främsta spåret fortsatt tycks vara Alex Telles från Porto.

I övrigt meddelar UEFA att man kommer tillåta fem byten i sina turneringar.

Transfersnack

Tyst om Telles?

Det hetaste transferspåret i Manchester United tycks för tillfället vara Portos brasilianske vänsterback. Idag rapporterar den portugisiska tidningen A Bola att förhandlingar pågår och de nått sin peak, men att som det ser ut just nu kommer Telles stanna i Porto.

I övrigt är det tämligen tyst hos de portugisiska tabloiderna gällande 27-åringens framtid. Faktum är att ingen annan tidning än nyss nämnda A Bola har tagit upp ämnet idag.

Summan det talas om sägs ligga mellan €20-25 miljoner. Men Porto uppges vara hårda i förhandlingarna.

Ungefär samma spår är även The Telegraph inne på då man skriver att Telles är sugen på United men att klubbarna har svårt att nå en överenskommelse vad gäller priset.

Fosu-Mensah lånas ut?

Timothy Fosu-Mensah startade Premier League-premiären mot Crystal Palace, men gjorde, precis som övriga i laget, ingen jätteprestation. Utåt sett verkar det som att Ole Gunnar Solskjaer har förtroende för holländaren, men eftersom han har en tendens att lånas ut till höger och vänster, ska vi nog inte bli förvånade om så blir fallet även den här säsongen.

Tyska medier rapporterar nu att både Borussia Mönchengladbach och Hoffenheim uttryckt intresse för 22-åringen, men än verkar det inte vara något konkret då inget av lagen har kommit med något erbjudande.

(Obs. länken ovan endast på tyska)

Inga bud på Lingard

Det har ryktats om Tottenham för Jesse Lingards del den senaste veckan, men precis som i fallet med Fosu-Mensah har det inte kommit in några konkreta bud på 27-åringen. Representanter till spelaren har dock samtalat med ett antal klubbar, både i England och ute i Europa.

Lingards kontrakt löper ut nästa sommar men där United har möjlighet att utnyttja ett optionsår som finns inskrivet i kontraktet.

Motståndare bekräftade samt nya speltider

Damernas cupmotståndare

Gruppspelet för damernas Continental cup har nu lottats och för Uniteds del blir det sannerligen tufft motstånd. 

Man går in i grupp C tillsammans med tre andra rivaler i form av Liverpool, Manchester City, och Everton.

Spelschemat ser ut som följer:

Onsdag 7 okt: Liverpool – United

Onsdag 4 nov: Everton – United

Torsdag 19 nov: United – City

Herrarnas möte med Spurs flyttas

Premier League meddelade under gårdagen att mötet mellan United och Tottenham på Old Trafford, som skulle spelats den 3 oktober, nu flyttas till den 4 oktober. Avsparkstid är 17.30 svenskt tid.

Nya avsparkstider i ligan

Premier League kommunicerade även att veckomatcher kommer få nya avsparkstider på grund av den brittiska regeringens beslut att stänga pubar vid kl 22.00 lokal tid. Detta innebär att de nya tiderna kommer bli 17.45 och 20.00. För Sverige gäller alltså 18.45 och 21.00.

Fem byten i Europa

UEFA meddelar under dagen att man kommer tillåta fem byten i följande turneringar man arrangerar: Nations League, EM-kval (herr och dam), Champions League (herr och dam), och Europa League. Detta kommer gälla resten av säsongen.

Högsta antal spelare tillåtet i matchrapporten är 23.

Detta påverkar United då man kommer spela i Champions League till hösten.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS