Dagens lag: Liverpool – Manchester United

Med start 15:00 kliver Manchester United in i årets säsong av Ligacupen och detta mot Championship-laget Liverpool. 

Manchester Uniteds lag

Glädjande för Uniteds del är att Tobin Heath går in i startelvan för allra första gången. Det samtidigt som Katie Zelem är tillbaka och återigen ingår i matchtruppen.

Till matchen byter United målvakt och in kommer Emily Ramsey istället för Mary Earps.

Övriga förändringar sedan helgens segermatch mot Brighton är att Kirsty Hanson och Leah Galton är förpassade till bänken. Istället spelar Jane Ross och tidigare nämnda Tobin Heath.

Det är ett starkt Manchester United som ställer upp och det ska inte vara några problem för laget att få en bra start på cupäventyret.

Saknas helt i laget gör Ona Batlle, Lauren James, Lotta Ökvist, Jess Sigsworth, Ivana Fuso och Martha Harris (med reservation för att jag missat någon).

Gissningsvis ställer Manchester United enligt något liknande:

Ramsey

A Turner, McManus, M Turner, Smith

Groenen, Ladd, Toone

Russo, Heath, Ross

Liverpools lag

Förutsättningarna

För damernas Ligacupspel gäller ett gruppspel, något som Manchester United mycket meriterande vann förra året i tuff konkurrens. Till detta året har man lottats in i en riktig derbygrupp där Liverpool, Everton och Manchester City ingår.

Lagen kommer möta varandra en gång och för Uniteds del är det bortamatcher mot Liverpool och Everton medan den sista och troligtvis avgörande matchen spelas hemma mot Manchester City.

Ettan i varje grupp går vidare, medan de två bästa tvåorna av de sex grupperna går vidare till kvartsfinal.

Manchester United och Manchester City gäller som de två stora favoriterna och mycket tyder att den avslutande gruppspelsmatchen blir direkt avgörande för vilket lag som går vidare. Liverpool rankas som sämst i gruppen då de spelar i näst högsta divisionen efter att ha åkt ur förra säsongen.

Tidigare möten

Manchester United och Liverpool har enbart spelat mot varandra två gånger och United har vunnit bägge gångerna. I Uniteds allra första match i Ligacupen 2018 vann man med 1-0. I Premier League förra säsongen hann lagen enbart möta varandra en gång och då gick United segrande ur matchen efter mål av Lauren James och Katie Zelem.

Teve

Matchen sänds med sändningsstart 14:45 på MUTV.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS