Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Liverpool – Manchester United 3-1

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds damer åkte västerut under dagen för möte med Liverpool i ligacupen och det blev ett besök som slutade med en 3-1-förlust i en match som hemmalaget vänt, bland annat med hjälp av två straffsparkar.

United gick upp i ledning när knappa halvtimmen hade spelats. Efter flipperspel i straffområdet kunde till slut Abbie McManus nicka in ett snedriktat skott från mittbackskollegan, Millie Turner.

Ledningen skulle dock inte bli långvarig, detta efter Liverpool tilldömts straff. Den efterföljande elvameterssparken prickade hemmalagets Rachel Furness in till 1-1.

Den första halvleken präglades annars av att United var det förande laget men hade svårt att komma igenom Liverpools försvar.

Inför andra halvlek gjorde United tre byten samtidigt då Lucy Staniforth, Leah Galton, och Kirsty Hanson entrade planen. Matchbilden var fortsatt att United hade övertaget och hade bland annat en ribbträff från Jane Ross. I samma sekvens ropades det också på hands, men domaren friade.

Domaren skulle dock få anledning att blåsa i pipan tjugo minuter senare när Turner agerade allt annat än rutinerat i eget straffområde. 24-åringen skulle täcka ut en boll till inspark men hanns ifatt av en Liverpool-spelare som lyckades hålla kvar bollen i spel. Turner tappade huvudet och satte in en tackling bakifrån som därmed gav hemmalagets andra straff för dagen. Rinsola Babajide satte den, trots att Emily Ramsey gick åt rätt håll.

United hade dessförinnan bytt in både Katie Zelem och Christen Press men deras bidrag hjälpte föga. Med mindre än tio minuter kvar tryckte Liverpool på för mer och efter en hörna kunde Furness nicka in sitt andra mål för dagen.

När man därefter skulle jaga reduceringsmål slarvade man betänkligt och kom aldrig riktigt nära förutom en halvchans från Hanson vars inspel styrdes i famnen på hemmalagets målvakt. Frustrationen märktes av, vilket i och för sig inte var så konstigt då Liverpool endast sökte sig ner mot hörnflaggan för att ödsla tid.

Förlusten gör nu att United lär behöva vinna nästkommande match i ligacupen, vilket är mot Everton. Vid vinst där kan det bli en spännande avslutning i gruppen när man möter Manchester City på hemmaplan.

Liverpool – Manchester United 3-1 (1-1)

Ligacupen, 7 oktober


1-0 (27) A McManus

1-1 (33) Furness (straff)

2-1 (72) Babajide (straff)

3-1 (83) Furness


Uniteds lag: Ramsey; A Turner, McManus, M Turner, Smith; Ladd (Staniforth 46), Groenen (Zelem 61), Russo (Hanson 46), Toone, Heath (Galton 46); Ross (Press 61)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK