Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Välkommen till Manchester United, Bruno

Landslagsuppehållet är över, imorgon spelar Manchester United match och därför har Ole Gunnar Solskjaer träffat media. 

Presskonferensen

Detta är de huvudsakliga punkterna som pratades om på presskonferensen.

  • Om att Marcus Rashford prisats av den brittiska drottningen sade Solskjaer att de är extremt stolta att han får dessa erkännanden. Som hans manager sa Ole att han vet vilken bra person Rashford är och hur mycket han bryr sig om andra.
  • Om den dåliga starten sade Solskjaer att de vet att de startat säsongen dåligt. Gällande Newcastle-matchen sa Solskjaer att den matchen slutade riktigt dåligt. Den började bra, men med 3-1 direkt efter utvisningen försvann hoppet. ”Vi vet att vi måste spela bättre, men har nu haft två veckor att tänka på det och jobba med det.” Det är en sån sak man måste komma över så snart man bara kan
  • Gällande den påstådda schismen mellan Solskjaer och Bruno Fernandes sa Solskjaer att ”Bruno, välkommen till Manchester United. Det är sånt här som händer när vi förlorar ett par [matcher], de kommer försöka skapa konflikt mellan oss, men det kommer inte hända eftersom detta är en grupp som vill jobba hårt tillsammans och hålla ihop”.
  • Om de invärvade spelarna sa Solskjaer att de ser fram emot att integrera de nya spelarna i gruppen. Pellistri har tränat med laget i två dagar nu, och är en spännande ung spelare med några egenskaper klubben inte har. ”Så klart är han kanske mer för framtiden, kanske inte för just nu, för han fortfarande 18. Alex [Telles] kom in igår och gjorde sin återhämtning efter en lång flygtur från Sao Paolo, efter att ha hoppat in två gånger för Brasilien. Så vi ser fram emot att integrera honom. Edinson [Cavani] har fortfarande inte tränat med laget på grund av sin karantän. Alla tre har något annorlunda än vad vi haft, och de kommer definitivt hjälpa oss, och jag tror gruppen ser fram emot att de skall komma in”.
  • Om Project Big Picture sa Solskjaer att United som en större klubb har ett ansvar att försvara fotbollspyramiden och mindre klubbar. ”Vi har sett effekten pandemin har haft på många mindre klubbar. För mig, du säger fansen, det är en nyckelfaktor för mig att få in fansen på arenorna, vilket kommer hjälpa de andra klubbarna. Jag är väldigt glad att vi tittar på och försöker hjälpa, och att samtalen har börjat.”
  • Gällande Maguires tuffa situation sade Solskjaer att han vet att lagkaptenen kommer studsa tillbaka, att han vill spela och arbeta sig ur de senaste matcherna där han blivit kritisterad. Han fick dock en smäll precis innan han visades ut för England i onsdags enligt Solskjaer, men Solskjaer hoppas att han kan spela imorgon. De skall testa honom idag igen.
  • Om Paul Pogbas uttalande om att det är en dröm att spela för Real Madrid sa Solskjaer att Pogba är Uniteds spelare och att han kommer vara kvar i två år. ”Under de kommande två åren är jag säker på att vi kommer få det bästa ur honom.”
  • På slutet kom vi tillbaka till frågor som handlade om Newcastle-matchen. Vilken reaktion Solskjaer vill se från sina spelare imorgon: ”Vi behöver en reaktion, som vi alltid gör. Efter att man förlorar en match vill man vinna nästa, så klart, det är en reaktion. Vi vill åka upp dit och dominera och kontrollera matchen. Resultatet är så klart väldigt viktigt, men jag vill se att vårt kroppsspråk och vår mentalitet är positiv igen, för man kommer ingenstans genom att vara negativ. Så vi kommer gå ut där och gå för segern, och se spelare som vill arbeta för poängen.”
  • Gällande matchen mot Newcastle undrade Andy Mitten hur mycket av en lägsta punkt fjolårets match mot dem var, och hur mycket längre fram laget är nu. ”Det var en nedslående match förra året. Vi borde ha vunnit den, vi hade några chanser att vinna den, men så gjorde unge Longstaff ett mål på kontring och de slog oss med 1-0, vi hade inget svar. Jag tycker vi har kommit en bra bit sedan dess. Vi gjorde det bra som kom trea förra säsongen, men nu handlar det om att få tre poäng i den här matchen för vi vet att vi inlett dåligt. ’Brucie’ (Steve Bruce, red anm) och Newcastle har inlett riktigt bra. Sju poäng redan, i Ligacupens kvartsfinal och det ser positivt ut för dem. För oss, vi måste åka upp och dominera. Vi måste visa att vi kan hantera bakslag som vi hade sist.”

Se presskonferensen här.