Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford hjälper miljontals; En slö Greenwood; Lindelöf stoppas

Manchester United v Chelsea - Premier League

I veckans första nyhetssvep kan ni läsa om Marcus Rashfords arbete utanför fotbollsplanen som alltjämt bryter ny mark. Från en ”local lad” till en annan så bli det ett par rader om Mason Greenwood och hans tveksamma inledning av säsongen. 

Till sist konstaterar vi, från svenskt håll, att Victor Lindelöf stoppas från landslagsspel i Sveriges match mot Danmark på onsdag.

Rashford hjälper miljontals

Marcus Rashford är ständigt på tapeten i England, både för sina insatser på fotbollsplanen, men framför allt för hans uppmärksammade arbete utanför.

En kampanj, ledd av 23-åringens har nu nått regeringen i landet där man beslutat att sanktionera ett ekonomiskt stödpaket på drygt £400 miljoner för att hjälpa utsatta barn och familjer under det kommande året.

Enligt United-anfallaren ska paket kunna hjälpa uppemot 1,7 miljoner barn och där 80% av dessa medel ska gå till mat och räkningar bland utsatta familjer.

Efter vinsten mot Everton i lördags talade Rashford med självaste Boris Johnson och nämnde på sin Twitter att det var ett bra möte som gav en djupare förståelse gällande den förestående planen.

”De framsteg vi har gjort kommer förbättra levnadsförhållandena för närmare 1,7 miljoner barn i Storbritannien de kommande 12 månaderna, och det kan man inte annat än fira,” skriver Rashford i ett inlägg på Twitter.

En slö Greenwood

Så låter det i alla fall när The Athletic rapporterar om läget kring Mason Greenwood just nu.

19-åringen missade helgens match mot Everton där anledning ska ha varit sjukdom.

Men på träningen under fredagen, alltså dagen innan match, ska anfallaren ha sett slö ut. Enligt tidningen tror man att det kan finnas ett samband kopplat till levnadsvanorna utanför fotbollen.

Bland annat skriver man att han det finns oroligheter från Uniteds håll att han inte får tillräckligt med sömn och vila mellan matcherna, vilket tros ha negativa konsekvenser för prestationerna på träning och under match.

Vidare skriver man även att avsaknaden av Greenwood i den engelska landslagstruppen ska ha att göra med ett beslut mellan Ole Gunnar Solskjaer och Gareth Southgate, där norrmannen bett förbundskaptenen om att få ha kvar tonåringen hemma i Manchester.

Lindelöf stoppas från landslaget

Vår svenske mittback kommer inte kunna representera blågult under onsdagen när Sverige tar sig an Danmark. Anledningen till detta beror på Storbritanniens karantänsregler gentemot Danmark (där matchen spelas). Lindelöf kommer dock att kunna spela matcherna mot Frankrike och Kroatien i Nations League-gruppspelet.

I Danmarks fall betyder det även att Leicesters målvakt Kasper Schmeichel samt Chelseas Andreas Christensen missar det nordiska mötet.