Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: James fick 90 – resten värmde bänk

Wales v Republic of Ireland - UEFA Nations League

Under söndagen har sex Unitedspelare varit involverade i landskamper för sina respektive länder. Sammanfattningsvis kan man dock konstatera att det inte blev någon storskalig afton för någon av representanterna.

McTominay på bänken när Skottland föll

Skottland spelade under veckan till sig en EM-biljett när man bortaslog Serbien på straffar. I den matchen fanns Scott McTominay med och Unitedmittfältaren såg även till att göra mål i straffsparksläggningen. Men i eftermiddags när man gästade Slovakien fanns inte McTominay med från start. Förbundskapten Steve Clarke valde även att lufta ett par andra viktiga spelare, vilket förstås känns rimligt.

Matchen slutade 1-0 till Slovakien.

Van de Bee(n)k

Nederländerna tog en tung seger i sin Nations League-grupp när man under kvällen besegrade Bosnien och Hercegovina med 3-1. Man gjorde det dock utan Donny van de Beek, som förpassades till bänken. Han skulle dock komma in efter dryga timmen och bytte då av tvåmålsskytten, Georginio Wijnaldum.

Bänk även för Henderson

Märkligt nog var det endast Dean Henderson som var enda Unitedrepresentant i England i kvällens match mot Belgien. Men några minuter blev det inte för den 23-åringe målvakten. Jordan Pickford vaktade istället målet och fick kapitulera två gånger om efter att Youri Tielemans och Dries Mertens överlistat Everton-keepern.

Anledningen till att Harry Maguire inte fanns med berodde på avstängning då han drog på sig en utvisning mot Danmark tidigare i höstas.

Bland de andra namn som skulle varit aktuella finner vi Marcus Rashford, som skadade sig i senaste ligamatchen. Detsamma gällde även Luke Shaw, som med stor sannolikhet hade tagits ut av Gareth Southgate annars.

Men 90 för James

Så, har vi äntligen kommit till kvällens första 90-minutare. Dessa stod Daniel James för med sitt Wales när man vann ”derbyt” mot Irland. Man befäste därmed sin ledning i gruppen framför Finland, som även dem vann ikväll.

James hade för övrigt ett finger med i upprinnelsen till målet, som prickades in av David Brooks.

Dylan Levitt, som var med i träningsmatchen mot USA tidigare i veckan fanns dock inte med i truppen den här gången.

Tungt för Nordirland och Galbraith

Ethan Galbraith fick inga minuter när hans Nordirland under kvällen förlorade borta mot Österrike. Slutresultatet skrevs till 2-1 och Nordirland parkerar sist i sin Nations League-grupp med en ynka pinne inspelad.

Dalot fast på bänken

Slutligen tittar även till läget i Portugals U21-landslag där Diogo Dalot håller till. 21-åringen, som för tillfället är utlånad till AC Milan, fick se hela matchen från bänken när laget besegrade Cypern med 2-1. Vinsten innebar dessutom att Portugal kvalificerade sig till U21-EM nästa år.