Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashfords barnböcker; Telles negativ; James uttagen till landslaget

Manchester United v Chelsea - Premier League

Marcus Rashford MBE fortsätter att briljera utanför planen. Engelsmannen bekräftade i morse att han tillsammans med Macmillan Children’s Books lanserar en bokklubb.

Dessutom får ni det senaste kring Alex Telles Corona-situation och Lauren James har för första gången blivit uttagen till det engelska landslaget. Utöver det har Martial fått problem med sin rygg och Manchester Uniteds svenska spelare Lotta Ökvist kan vara på väg bort från klubben.

Rashfords bokklubb

Manchester Uniteds nummer 10 gör inte många snedsteg utanför planen. Idag släpptes nyheten om att Marcus Rashford tillsammans med Macmillan Children’s Books nästa år kommer att lansera en bokklubb. Syftet med bokklubben är att alla barn ska kunna uppleva verklighetsflykten som läsningen kan ge.

Den första boken YOU ARE A CHAMPION: Unlock Your Potential, Find Your Voice And Be The BEST You Can Be, är planerad att komma ut i maj 2021. Boken riktar sig främst till barn i åldrarna 11-16 år och är skriven av Marcus Rashford tillsammans med journalisten Carl Anka och prestationspsykologen Katie Warriner.

Varje kapitel i boken kommer att inledas med en historia från Rashfords liv och kommer att täcka ämnen som värdet av utbildning, positiv mentalitet och förståelse för kultur och kvinnliga förebilder.

Låt våra barn läsa att de inte är ensamma och låta dem drömma. Utrusta dem för hinder och motgångar de kan möta. Låt dem relatera till karaktärer genom att se till att människor av alla raser, religioner och kön avbildas korrekt och representerar det moderna samhället. Oavsett var du växer upp bör talang kännas igen.

Marcus Rashford

Telles testad negativt

Den brasilianske vänsterbacken testades under lördagen positivt för Covid-19 och det var därför osäkert ifall han skulle få åka med den brasilianska truppen till matchen mot Uruguay. Men under söndagskvällen testades han på nytt och då var testsvaret negativt.

Den nyheten bekräftade det brasilianska fotbollförbundet under tisdagen och Telles är därför tillgänglig för spel mot Uruguay och förhoppningsvis mot West Bromwich på lördag kväll.

Lauren James uttagen till landslaget

Den 19-årige anfallaren som sommaren 2018 blev den yngsta spelaren att representera Manchester Uniteds damlag har för första gången blivit uttagen till Englands Damlandslag.

James åkte på en fotskada i februari och har nyligen kommit tillbaka från den. Hon har spelat tre matcher för United under inledningen av säsongen.

Lauren James är en spännande ung spelare som vi vill hjälpa att utvecklas vidare. Hon kommer in i truppen tillsammans med många andra unga spelare som vi har introducerat under de senaste månaderna.

Phil Neville, förbundskapten i England

Lotta Ökvist lämnar Manchester United?

Den svenska ytterbacken har haft svårt att få speltid sedan hon kom till klubben från Hammarby i augusti 2019. Ökvist har totalt spelat nio tävlingsmatcher för klubben och enligt uppgifter till Fotbollskanalen vill hon nu lämna.

Hennes föredragna destination uppges vara Kopparbergs/Göteborg som för någon vecka sedan säkrade titeln i Damallsvenskan.

United skriver till FA

Den 4 november skulle Manchester Uniteds damlag mött Everton i Continental Cup. Matchen skulle ha spelats på Walton Hall Park men den blev inställd på grund av för om arenans skick. Beskedet kom dock med mindre än 24 timmar kvar till tilltänkt avsparkstid.

Uniteds tränare Casey Stoney bekräftar i en intervju med BBC att klubben nu skrivit ett brev till FA med anledning av det sena beskedet att ställa in. Stoney säger att klubben känner att det inte gått rätt till.

Skadekänning för Martial

Anthony Martial som startade för Frankrike i vinsten mot Portugal i lördags är tveksam inför dagens match mot Sverige. Enligt den franske journalisten Loïc Tanzi har anfallaren ryggproblem och han tränade inte med laget igår kväll. Som Micke Österdahl skulle säga: Landslagsfotbollen briljerar.

Amad Diallos uppvisning

18-åringen som ansluter till Manchester United i januari visade under gårdagen sin briljans på en träning med Atalanta.

Vi avslutar med att…

Säga grattis till Nani som idag fyller 34 år. Såklart får ni ta del av ett av hans patenterade långskott!