Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Rashford & Ferguson jobbar ihop, positivt Covid-19 test, Landslagsuppdatering

Manchester United Women v Manchester City Women - Barclays FA Women's Super League

I dagens nyhetssvep tar vi oss igenom Marcus Rashford och Sir Alex Fergusons samarbete. Positivt Covid-19 test i för utlån i League One, samt damernas landslagsuppehåll.

Rashford & Sir Alex Ferguson samarbetar

Ingen kan väl ha missat Marcus Rashfords insats för de mest behövande, han har fått den brittiska regeringen att vända sitt beslut två gånger gällande gratis måltider för ungdomar. Nu är han i farten igen och samarbetar denna gången tillsammans med Sir Alex Ferguson.

Tillsammans ska dom stötta välgörenhetsorganisationen FareShare på initiativ från The Times & Sunday Times. Organisationen arbetar med att hjälpa de mest utsatta med mat och samtidigt minska mängden mat som slängs. FareShare har tidigare stöttat Marcus Rashfords välgörenhetsarbete.

Sir Alex Ferguson vill dock inte vara sämre än någon annan, och har därför lovat att ”matcha varje pund” som läsare av The Times och Sunday Times donerar till FareShare.

Landslagsuppdatering: Damer

Damerna har just nu landslagsuppehåll och en hel del spelare har varit i aktion. England spelade internmatch där Toone, Millie Turner, Staniforth, Zelem & James var i spel. Mest noterbart i den matchen var att Ella Toone gjorde tre mål.

Christen Press och Tobin Heath representerade USA där Press bidrog med en assist i en 0-2 vinst mot Nederländerna. Jackie Groenen spelade för Nederländerna. Ona Batlle spelade för Spanien en match dom vann med 10-0 mot Moldavien

Kirsty Hanson utgick skadad, efter att hon föll illa efter att hon slagit ett inlägg.

Dylan Levitt ute med Covid-19

Dylan Levitt är icke tillgänglig för spel då han testats positivt för Covid-19. Levitt är just nu utlånad till Charlton Athletic FC där han spelat 3 matcher såhär långt under säsongen. Charlton spelar i League One och ligger just nu på 4e plats.