Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Paris Saint-Germain

Brighton And Hove Albion v Manchester United - Carabao Cup Fourth Round

Det är dags att börja runda av gruppspelet i Champions League på allvar. Manchester United gör det på svårast möjligaste sätt med först ett möte med Paris Saint-Germain och därefter en resa till Tyskland för möte med Leipzig. Sitter andra halvlek mot Southampton kvar mentalt för United får de franska gästerna sig en match. Gör United en första halvlek som i söndags blir det jobbigare.

Manchester United

Det var väl egentligen inte så här det skulle vara. Efter två inledande segrar mot Paris Saint-Germain och Leipzig skulle Manchester United ju säkra avancemang till åttondelsfinal genom två på pappret ”lätta” matcher mot det svårstavade laget från Istanbul. Visst, det blev en komfortabel hemmaseger sist. Visst, det behövs ”bara” en poäng från de två avslutande matcherna för att inte behöva spela Europa League efter nyår. Men. Förlusten i Turkiet gör ändå att det här lever och att det lever på ett smått kusligt sätt.

Första halvlek mot Southampton i lördags gav inte särdeles mycket hopp vare sig för andra halvlek eller för veckan vi just inlett. Andra halvlek och speciellt Edinson Cavani gav dock en viss tro på att vintern kanske inte blir fullt så mörk som befarat. Uruguayanen visade vilket geni och vilken arbetshäst han är och nu är startplatsen hans att förlora.

Luton Town v Manchester United - Carabao Cup Third Round

Frågan är om platsen i målet är Dean Hendersons att förlora. Engelsmannen gjorde ligadebut för United med sitt inhopp i paus och David de Geas knäskada medför kanske att Henderson får göra karriärens andra Champions League-match nu. I sådant fall känns det inte som någon försvagning. Defensivt fanns det en hel del att önska speciellt på 1-0 mot Southampton, men försvarsarbetet får ändå sägas ha bättrats på markant efter förlusten mot Tottenham i ligan. Nu är frågan om Solskjaer spelar med tre eller två mittbackar. Sett till mötet i Paris kan det bli tre och då är frågan vem som kompletterar kvartetten från senast. Axel Tuanzebe är avstängd medan Luke Shaw som bekant är skadad.

På mittfältet skulle jag fortsätta med Nemanja Matic, även om matchen kan komma snabbt på för den åldrande (nåja) serben. Donny van de Beek och Fred förtjänar att få fortsätta även de, vilket gör ekvationen svår om det blir tre mittbackar. Blir det så kan Van de Beek vara den som offras och då spelar Bruno Fernandes sannolikt i sin vanliga roll bakom anfallarna.

Just anfallarna är även de föremål för diskussion. Marcus Rashford har visat att han nödvändigtvis inte trivs så jättebra som en av två anfallare. Det oaktat får det ändå ses som osannolikt att Anthony Martial eller Mason Greenwood skulle gå före bredvid Cavani i en match som den här.

Möjlig startelva:

 

Paris Saint-Germain

Onsdagens motståndare från Paris parkerar för närvarande på andra plats i gruppen på samma poäng som jagande Leipzig. Fransoserna har fler gjorda bortamål (jo, faktiskt) i lagens inbördes möten och innehar därför den andra biljetten till åttondelsfinalerna. Precis som United behöver PSG en seger och självklart är man på jakt efter efter revansch för 2-1-förlusten hemma i premiären. Skulle fjolårsfinalisterna missa slutspelet skulle det vara ett monumentalt fiasko för Thomas Tuchel vars lag inte ryckt åt sig den där stora serieledningen som man brukar i Ligue 1.

Ligaspelet inleddes för PSG:s del med två raka förluster varpå man tog åtta raka segrar (och bara släppte in ett mål). Nu verkar dock maskineriet hosta en aning. En 3-2-förlust mot Monaco följdes i helgen upp av ett 2-2-möte med mittenlaget Bordeaux.

Skadekänning på Keylor Navas gjorde att Sergio Rico spelade mot Bordeaux. Chansen att Navas spelar nu bedöms dock som hyfsat stor. I backlinjen lär Tuchel peta in unge Mitchel Bakker till vänster och låta Abdou Diallo spela jämte Marquinhos i mittlåset. Den sistnämnde är även han ett frågetecken, men med tanke på vilan som gavs i helgen är han troligen redo nu. Till höger hittar vi av allt att döma Alessandro Florenzi.

Istanbul Basaksehir v Paris Saint-Germain: Group H - UEFA Champions League

På mittfältet är gissningen att Unitedbekantingen Ander Herrera spelar jämte Leandro Paredes. Bakom dem, i en mer defensivt viktad roll, spelade Danilo Pereira senast mot Leipzig. Det lär han göra nu också med Marco Verratti som främsta utmanare. På topp är det tämligen odiskutabelt att lär handla om trion Kylian Mbappe, Neymar och Angel Di Maria. Moise Kean har gjort en okej höst i Paris men lär inte komma på fråga nu.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och Paris Saint-Germain har bara mötts tre gånger genom historien, samtliga i Champions League. På dessa har United två segrar, bägge på bortaplan. Lagens enda möte på Old Trafford, i februari 2019, vanns av gästerna med siffrorna 2-0.

Visste ni att…

 • Matchens domare, Daniele Orsato, har dömt Manchester United tre gånger och att United förlorat alla tre matcherna?
 • Daniele Orsato dömde lagens senaste möte på Old Trafford och då visade ut Paul Pogba?
 • Matchen blir Manchester Uniteds sextonde tävlingsmatch denna säsong?

Matchinformation

Manchester United
Paris Saint-Germain
Turnering: Uefa Champions League, gruppspel 5:6
Tid: Onsdagen den 2 december 2020, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Daniele Orsato (Italien)
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Shaw (hamstring, mitten december)
 • Tuanzebe (avstängd, en match)
Tveksamma:

 • Bailly (muskel)
 • De Gea (knä)
 • Martial (sjuk)
 • McTominay (skada)
 • Pogba (fot)
 • Telles (skada)
FORM
V28/10RB LeipzigHCL5-0
F4/11İstanbul BBCL1-2
V7/11EvertonBPL3-1
V21/11West BromHPL1-0
V24/11İstanbul BHCL4-1
V29/11SouthamptonBPL3-2

Paris Saint-Germain

Skador och avstängningar:

 • Bernat (knä, inget datum)
 • Draxler (lår, ev. 5 december)
 • Kehrer (ljumske, inget datum)
Tveksamma:

 • Kurzawa (lår)
 • Marquinhos (ljumske, stor chans)
 • Navas (skada, stor chans)
FORM
V31/10NantesBligan3-0
F4/11RB LeipzigBCL1-2
V7/11RennesHligan3-0
F20/11MonacoBligan2-3
V24/11RB LeipzigHCL1-0
O28/11BordeauxHligan2-2

United mot PSG

Totalt:32-0-15-4
Hemma:10-0-10-2
Champions League:32-0-15-4
SENASTE MÖTENA
F2019-02-12HCL0-2
V2019-03-06BCL3-1
V2020-10-20BCL2-1
SENASTE HEMMAMATCHER
F2019-02-12HCL0-2