Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Liverpool 4-3

Manchester United v Liverpool: U18 Premier League

Manchester Uniteds juniorer tog över serieledningen efter en högdramatisk 4-3-seger mot Liverpool. Joe Hugill vände matchen med två mål i slutskedet, sedan United dessförinnan tappat en tvåmålsledning till underläge. Noam Emeran låg bakom tre av Uniteds mål.

Vi bjöds på en väldigt underhållande och svängig match där United tar en tidig ledning genom Charlie Wellens. Målskytten blir frispelad mitt i straffområdet efter en bra kombination mellan Hugill och Emeran på vänsterkanten.

United äger sedan inledningen och har bud på fler mål. När kvarten är spelad prickar Liverpool stolpen på en frispark och det vänder spelet till deras fördel. Radek Vítek i Uniteds mål gör ett par kvalificerade räddningar medan en anfallare bränner från nära håll.

Det är ändå United – som inte var ofarliga under Liverpools press – som ska göra nästa mål, kort före pausvilan. United får kontra och Emeran lyfter en utmärkt krosspassning till Charlie McNeill, som tar emot bollen bra och sedan avlossar ett skott som lämnar målvakten chanslös.

Manchester United v Liverpool: U18 Premier League
Charlie McNeill firar sitt 2-0-mål.

Andra halvlek inleds med att United pressar för ett 3-0-mål. Närmast kommer Hugill, då han vinklar ett skott efter förarbete av Emeran, men målvakten gör en bra räddning.

Istället ska Liverpool reducera. En precis långboll hittar fram till skytteligaledaren Stewart, som visar klass och placerar bollen i  nät.

Målet förändrar matchbilden totalt. Liverpool kommer i våg efter våg. Vítek gör två bra räddningar och vänsterback Logan Pye lyckas rensa undan ett inlägg som såg ut att vara ämnat att resultera i mål.

Kvitteringen som hängde i luften ska dock komma, då Vítek gör en grov tavla på en hörna. Målet kommer bara åtta minuter efter reduceringen, vilket illustrerar Liverpools dominans i det här skedet av matchen.

Det dröjer bara sju minuter till nästa Liverpoolmål. Dessförinnan hinner Vítek med en benparad och Sviderský offrar sig för att blockera skott. Till slut spelar sig Liverpool ändå igenom, då Musialowski alldeles för enkelt glider fram på kanten. Med sitt inspel hittar han Stewart, som inte gör något misstag.

Slutligen reagerar Uniteds tränare Neil Ryan med ett byte. Charlie Savage ersätter McNeill. På pappret ett defensivt byte i underläge men det var precis vad United behövde. Bytet resulterar i att United återfår kontrollen på mittfältet.

När United kvitterar är det ånyo Emeran som ligger bakom. Den här gången avlossar han ett tungt skott. Målvakten kan parerar men på returen står Hugill där han ska och 3-3 är ett faktum.

Savage har har sedan två avslut för ett segermål. Det andra styrs via en försvarare till Hugill. Anfallaren tar emot, vänder och avslutar och 4-3 är ett faktum!

Dramatiken var förstås inte över. Liverpool får tre kvitteringschanser. Den första lämnar en anfallare fri framför öppet mål. Inspelet är dock väldigt hårt och anfallaren kan inte kontrollera skottet som flyger högt över. Sedan klistrar Vítek en frispark och ett långskott efter hörna.

Manchester United v Liverpool: U18 Premier League
Vänsteryttern Noam Emeran låg bakom tre av Uniteds mål.

För mig var Noam Emeran tvivelsutan matchens lirare. Vänsteryttern ligger bakom det mesta som United skapar och han är näst sista Unitedspelare på bollen före tre av våra mål. Tvåmålsskytten Joe Hugill måste också framhållas. Anfallaren har nu gjort sex mål på tre matcher i juniorlaget och då är han långt mer än bara en målskytt. Han är tvivelsutan en mycket spännande anfallare.

I mål svarar Radek Vítek för flera kvalificerade räddningar. Men han gör också en grov tavla på Liverpools kvitteringsmål, då han ohotad tappar bollen efter en hörna. Inte första gången han gör ett sådant misstag, så det är något han måste förbättra. Annars är min känsla att Vítek är juniorlagets bästa målvakt.

Segern innebär att United tar över serieledningen i den norra gruppen. Vi har åtta vinster på nio matcher och är tre poäng före Liverpool (som har spelat en match mer) och Wolves. Manchester city är fyra poäng bakom United med en match till godo.

Ny toppmatch väntar för United på lördag, då vi möter Wolves på bortaplan. (I spelschemat noteras att tredje omgången i FA Youth Cup ska spelas senast detta datum. Men så kommer inte att ske. På onsdag möts Tranmere och Hyde i omgång 1. Vinnaren där möter Salford i omgång 2 och vinnaren där möter United.)

Höjdpunkter

Wellens öppnar målskyttet:

Emeran assisterar McNeill:

Liverpool reducerar:

Liverpool kvitterar:

(Ingen video på Liverpools ledningsmål.)

Hugill kvitterar:

https://twitter.com/UnitedMobVideos/status/1335208946525618176

Hugill avgör!

https://twitter.com/UnitedMobVideos/status/1335210633789284358

Manchester United – Liverpool 4-3 (2-0)

U18 Premier League, 5 december


1-0 ( 7) Charlie Wellens (Emeran)
2-0 (42) Charlie McNeill (Emeran)
2-1 (59) Stewart
2-2 (66) Morton
2-3 (73) Stewart
3-3 (79) Joe Hugill
4-3 (85) Joe Hugill


Uniteds lag: Vítek; Hughes (Jurado 90+1), Bennett, Hardley, Pye; Hansen-Aaroen, Sviderský; Wellens (Garnacho 86), McNeill (Savage 77), Emeran; Hugill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK