Cavani anklagad av FA; Extra byte i FA-cupen; Solskjaer om Pellistri och Diallo

Southampton v Manchester United - Premier LeagueSouthampton v Manchester United - Premier League

United gästar Sheffield United till kvällen i vad som måste ses som en enkel vinst på förhand. Innan vi sätter oss fastklistrade i soffan och ska följa United gå mot sin 9:e raka bortaseger så har vi som alltid ett nyhetssvep att ge er. Cavani och  FA har tagit upp debatten igen om en eventuell avstängning för vår nummer nio, ett extra byte har införs i FA:s turneringen för huvudskador samt att Solskjaer har uttalat sig om våra två nya ungtuppar Pellistri och Diallo.

Vi ska även se vad norrmannen hade att säga om Williams framtid i Unitedtröjan.

Cavani anklagad av FA

Cavani och FA har haft en diskussion om en eventuell avstängning sedan inlägget som Cavani la upp efter 3-2 seger borta mot Southampton där det ska ha används ett rasistiskt ord. Han riskerade flera matchers avstängning direkt efter inlägget publicerades men man har inte hört någon uppföljning på det på ett tag nu, tills idag. FA har gått ut och sagt att de rasistiska uttrycket är helt oacceptabelt och att landsmannen från Uruguay har till den 4:e januari på sig att svara på FA utspel för att ha någon möjlighet att slippa de tre matchernas avstängning som straffet skulle innebära.

United officiella konto har gått ut och svaret på FA utspel och står  bakom att det inte var menat som något rasistiskt från Cavani men att man samtidigt förstår att man inte får uttrycka sig så då klubben såklart är emot rasismen Man kommer med ett svar till FA inom kort.

FA inför extra byte för huvudskador

Huvudskador i fotbollen förekommer då och då men sättet som det behandlas kan ifrågasättas markant. De flesta spelarna vill spela klart och läkarna har svårt att på den tiden bedöma om det kan röra sig om en eventuell hjärnskakning då de på plats behöver dra en snabb slutsats om spelaren kan spela vidare eller inte, tills nu. Det har varit uppe på tapeten ett tag nu att man borde införa ett extra byte vid huvudskador, och nu införs det i FA:s turneringar. Extra bytena införs direkt.

Mer detaljerat om vad som gäller finner ni nedan:

Solskjaer om Pellistri och Diallo

Facundo Pellistri (kom till United i somras) samt Amad Diallo (kommer till United i Januari), är två stora talanger där den förstnämnda har fått en del speltid i Uniteds U23-lag och stått för flera imponerande insatser, Ole Gunnar Solskjaer uttryckte sig såhär om Pellistri nyligen:

”Han började träna med A-laget och gjorde det bra men vi kunde inte ge honom speltid så vi tänkte att vi skulle ge han speltid i U23-laget istället. Han har haft stor nytta av de matcherna och det har ökat hans självförtroende och han har visat att han kan ha en stor betydelse i spelet.”

Amad Diallo kommer som sagt till oss i Januari och av det lilla jag sätt av honom i vår i Atalanta så ser det väldigt intressant ut. Hans inhopp i Champions League matchen mot Midtjylland i höstas lovade gått för framtiden i United. Lätt på bollen, rörlig, bra teknik samt bra avslut. Ska bli oerhört spännande att få se han i United-tröjan och förhoppningsvis får han lite speltid i A-laget redan i vår.

En som verkar vara lika taggad som mig att se Bergamo-talangen är en viss norsk tränare vid namn Solskjaer som uttalar sig på följande sätt om sin kommande supertalang:

”Förhoppningsvis kan vi få in han i förstalaget. Vi kommer se hur truppen ser ut och hur han ser ut och anpassar sig så fort som möjligt. De båda är talangfulla (Pellistri och Diallo) spelare som vi hoppas kommer ha långa karriärer här. Det är viktigt att vi hittar rätt tid att ge de speltid.”

Brandon Williams lån

Williams har haft en liten berg-o-dalbana i  United med flera bra prestationer förra säsongen men en del svajiga och direkt svaga den här säsongen. Det har ryktas en hel del om att ett lån för vänsterbacken i Januari är ett troligt scenario och det verkar på Solskjaers uttalande nyligen att det möjligen blir så också. Han sa följande om ett eventuellt lån:

”Han har gjort det väldigt bra sedan han kom in i laget. Han hade en liten seg start den här säsongen av flera olika anledningar. Nu har han hittat sig själv igen. Ett möjligt lån för Brandon är något vi kommer kolla på i januari, men vi håller Williams högt så vem som helst som är intresserad, de har inte fel att de är det direkt.

 

 

 

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS