Dagens lag: Manchester United – Bristol City

Manchester United v Chelsea - Barclays FA Women's Super LeagueManchester United v Chelsea - Barclays FA Women's Super League

Seger och många mål, det är vad vi borde kunna kräva från Manchester United idag, när man ställs mot bottenlaget Bristol City i den sista matchen för 2020.

Många mål kan bli nödvändigt i längden, United leder ligan tre poäng före Chelsea som har en match mindre spelad, och fem plusmål på United. Bakom där finns Arsenal, som har hela tretton plusmål på United, så blir det målskillnadsaffär på slutet skulle det vara bra om United kunde ösa in ett antal mål mot ett bottenlag som Bristol.

Manchester Uniteds lag

Elvan Casey Stoney valt går inte att tolka på något annat sätt än att hon gått för det lag hon ser som starkast för dagen, vilket idag innebär att lagkapten Katie Zelem spelar istället för Hayley Ladd.

Earps
Batlle – A. Turner – M. Turner – Smith
Zelem – Groenen
Heath – Toone – Galton
Sigsworth

På bänken finns också bra kraft, med framförallt Christen Press som tidigare varit borta på grund av sjukdom, men också Kirsty Hanson, Ivana Fuso och Jane Ross. Kul också att se Martha Harris i en matchtrupp igen.

Lotta Ökvist sitter som brukligt på bänken när det kommer till ligaspel.

Motståndarnas lag

Förutsättningarna

Botten mot toppen ställs mot varandra idag – och så kommer det förbli oavsett resultat.

United toppar tabellen med sju segrar och två oavgjorda på sina nio matcher, Bristol har lika många oavgjorda men istället för sju segrar har de sju förluster, vilket placerar dem klart sist i tabellen. Eftersom Chelseas match är uppskjuten så kommer United gå till vintervila även om man förlorar idag, då Chelsea var det enda lag som skulle kunna komma ifatt United, om vi förlorade och Chelsea vann.

I andra ändan av tabellen så kommer Bristol gå till vintervila som bottenlag även om de skräller mot United idag, detta då Aston Villa som ligger näst sist har fyra poäng mer än dem inför dagen.

Tidigare möten

United och Bristol City har mötts en gång tidigare, på hemmaplan den 5 januari i vad som var den första matchen för 2020. Man inleder och avslutar alltså året mot samma lag.

Matchen, den slutade med en chockförlust för United, då den förra Unitedspelaren Ebony Salmon gjorde matchens enda mål. United borde ha vunnit, men skärpan framåt fanns helt enkelt inte. Matchen var en av blott två som Bristol vann i ligan förra säsongen, och något gott kom ändå av den då den bidrog till att Liverpool åkte ur ligan istället för Bristol.

Teve

Viast satsar på andra matcher idag, och MUTV har inte rätten att sända ligamatcher från WSL. Så tyvärr kan matchen inte ses i Sverige. I England kan den ses på FA Player.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS