Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Wolverhampton Wanderers 1–0

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

I det som på förhand spåddes bli en trött och händelsefattig tillställning blev just det. När Manchester United och Wolverhampton ställs mot varandra blir det inga bra fotbollsmatcher. Men vem bryr sig om det? Vi tog ju tre poäng.

Det satt dock långt, långt inne.

Alldeles för omständigt

För lite fart, för lite djupledslöpningar, för lite kreativitet och för lite hotande passningar. Ja, idag var det lite för lite av allt egentligen. Förutom tillslag, det tog United-spelarna många av, alldeles för många tillslag faktiskt. Det är en av sakerna som blir allra tydligast när anfallsspelet inte fungerar.

Istället för att ta emot boll och leverera tar spelarna minst fem, sex tillslag varje gång de har bollen. Mot lag som Wolverhampton som har hela laget i eget straffområde och är så säkra i sitt försvarsspel fungerar det inte. Då krävs det fart och det krävs mycket rörelse.

En som får symbolisera det här med för många tillslag är Paul Pogba. Fransmannen är briljant när han använder få tillslag. Hans kombinationsspel är bland de bättre i laget och den farten han har i sig kan hota lågt sittande lag. Hans första halvlek präglades framförallt av detta men mot slutet av matchen spelade han faktiskt upp sig betänkligt, det ska han ha beröm för.

Marcus Rashford var den enda spelaren som tog löpningar i djupled. Alla andra spelare ville ha bollen på fot och därefter ”hitta” på någonting. Det här är som vi alla vet ett återkommande problem när vi ställs mot lågt sittande lag. Med så mycket kvalitet framåt måste det gå att få ut mer offensivt.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Matic och Bailly förtjänar beröm

Duon har inte spelat jättemycket fotboll under säsongen och det har till stora delar varit förståeligt. Nemanja Matic börjar komma upp i åren och hans snabbhet kan svika honom i en del matcher. Eric Bailly har som vanligt dragits med skadeproblem och när han väl spelat stått för lite osäkra insatser.

Men idag var de två bäst i Manchester United. Matic vann oerhört mycket boll och stod nästintill alltid rätt till för att vinna en andra boll. När han spelar som han gjorde idag behöver han inte snabbheten, han är en bjässe på det defensiva mittfältet ändå. Han vann duell efter duell och vågade även transportera boll när det krävdes. Bravo Nemanja!

Eric Bailly besitter egenskaper som Victor Lindelöf och Harry Maguire inte besitter. Hans snabbhet, fysik och totala oräddhet är främst de som skiljer han från de andra två. Idag visade han gång på gång att han i form kan vara väldigt viktig för detta Manchester United.

Han låg alltid rätt i positionsspelet och räddade upp en del situationer som hade kunnat bli farliga med sin snabbhet. Han är också förvånande nog en ganska bra passningsspelare. När han vågar hittar han ofta förbi motståndarnas förstapress med en fin passning. Riktigt bra insats av Bailly, bravo!

Tre poäng är alltid tre poäng

Det må ha varit turligt och det må ha varit allt annat än vackert. Men oj så viktigt det var med tre poäng i den här matchen.

Wolverhampton gjorde som de gör i alla matcher de deltar i – de backar hem med hela laget och hoppas kontra in ett mål efter en individuell prestation. Och för att ge de lite kredd, de gör det oftast väldigt bra. Men oj vad tråkigt det är att kolla på och oj vilket destruktivt lag Nuno Espirito Santo basar över.

Nu ska jag inte klanka ner allt för mycket på deras spelstil, det får stå för dem. Manchester United hade inget svar på det och länge såg det ut att bli ännu en oavgjord och trist match mot Wolves. Men likt United från förr så dröjde det till matchens sista skälvande minuter och vilket härligt turmål det var.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Marcus Rashford sköt i den 93:e matchminuten in 1–0 via en Wolves-försvarare och jag kan tänka mig att många av er därute firade lika mycket som jag. Vilken seger.

Det kom heller inte som någon chock att det var Bruno Fernandes som stod för passningen. Trots en svag insats fortsätter portugisen att producera poäng. Det är ingenting annat än imponerande.

Vinsten tar oss upp till en andraplats i tabellen, två poäng bakom Liverpool och om drygt två veckor ställs lagen mot varandra. Det blir intressant.