Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

United till Turin; Landslagsuttagningar; Cavanis framtid utstakad?

Tottenham Hotspur Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Onsdagens huvudnyhet är att Manchester United kommer resa till Italien för att spela första mötet av sextondelsfinalen i Europa League mot Real Sociedad. Detta på grund av särskilda Covid-19-restriktioner i Spanien. I övrigt konstaterar vi att Jackie Groenen har blivit uttagen till det nederländska landslaget.

Vi slänger även in ett rykte gällande Edinson Cavanis framtid…

Neutral spelplan i Europa League

Manchester United meddelar att det första sextondelsfinalmötet mot Real Sociedad i Europa League kommer att gå av stapeln på Juventus hemmaarena, Allianz Stadium i Turin. Matchdag är fortfarande den 18 februari, med avsparkstid 18.55.

Anledningen till detta beror på den spanska regeringens Covid-19-restriktioner för inresande i landet. Resande från England släpps nämligen inte innanför landsgränsen på grund av det nya muterade viruset som upptäckts på de brittiska öarna.

Fördel United kan då tyckas, eftersom det andra mötet kommer spelas som planerat på Old Trafford.

För Uniteds del blir mötet med Real Sociedad andra gången man kommer befinna sig på Allianz Stadium. Senaste gången man var där var under gruppspelet i Champions League säsongen 2018/2019. den gången vann United med 2-1 efter att Juan Mata avgjort med en läcker frispark i slutminuterna.

Damerna till landslaget

Det nederländska fotbollförbundet har gått ut med sin trupp för vänskapsmatcherna mot Belgien och Tyskland som väntar framöver.

I truppen kommer det inte som någon skräll att Manchester Uniteds Jackie Groenen är uttagen.

Nederländerna tar emot Belgien den 18 februari och Tyskland den 24 februari.

Vidare meddelar det walesiska fotbollförbundet att Haley Ladd, Carrie Jones, och Chloe Williams kommer åka med på träningsläger med landslaget mellan den 15-20 februari.

Cavanis framtid utstakad?

Edinson Cavani kom till United i somras och har hunnit med totalt sju mål i den röda tröjan. Nu viskas det redan om 33-åringens nästa destination. Men den tros inte vara aktuell förrän 2022.

Enligt ESPN Argentina vill Boca Juniors knyta åt sig anfallaren. Den gamla storspelaren och numera klubbpresident för Buenos Aires-klubben, Juan Roman Riquelme, uppges redan ha öppnat samtal med United-spelaren om en möjlig övergång nästa år.

Cavanis kontrakt med United går ut efter den här säsongen, vilket kan förlängas med ett år. Som saker och ting ser ut nu är det inte osannolikt att Solskjaer kan tänka sig att ha kvar uruguayanen ytterligare ett år.

Skulle Cavani flytta tillbaka till Sydamerika och Boca Juniors, innebär det i sådana fall spel tillsammans med Marcos Rojo, som nyligen lämnade United.