Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester city – Manchester United 3-0

Manchester United räckte inte till i Manchesterderbyt. I en jämn första halvlek utnyttjade Manchester city en fast situation. Efter paus kunde city sedan kontrollera matchen till en i slutändan stor seger. De dåliga nyheterna för United fortsatte då Leah Galton klev ut skadad i slutet av första halvlek.

Första halvlek var i mångt och mycket ett ställningskrig mellan två lag som inte tog många risker. Den första möjligheten faller till Leah Galton, då hon får en djupledsboll på vänsterkanten. Hon väljer emellertid ett svårt inspel istället för att gå på eget avslut, vilket hade varit det bättre alternativet.

Medan United missar sin första möjlighet utnyttjar city sin. Återigen misslyckas United med att försvara en fast situation, den här gången på hörna. Vi vinner den första bollen men laget blir kvar i knät på egen målvakt och bollen faller till Lucy Bronze som trycker in bollen i nät.

United har en kvitteringschans efter en offensiv frispark men där Bronze sköt i nät drar Hayley Ladd bollen tätt utanför. Ellen White får en dubbelchans i slutet av halvleken. Det första skottet blockeras och på det andra gör Mary Earps en hygglig räddning.

Halvleken avslutas med att Leah Galton går sönder, i en situation där ingen motståndare var i närheten. Det såg ut att röra sig om en fotskada, då hon efteråt hade mycket svårt att stödja på foten. Med Tobin Heath, Lauren James och Alessia Russo redan på skadelistan lämnade det United utan sina fyra bästa offensiva spelare.

Christen Press borde vara däruppe med de nämnda men tyvärr får hon det inte att stämma den här säsongen. Efter paus får hon två kvitteringschanser. Först drar hon avslutet på målvakten. Nästa gång får hon chansen då målvakten är långt ute men lobben går långt över ribban. Press har senare en reduceringschans då hon rundar målvakten men ändå inte får avslutet förbi henne.

För city är det igen White som hotar med ett farligt avslut.

Matchen punkteras direkt efter att United gjort ett offensivt byte mitt i andra halvlek. Millie Turner misslyckas med en nickrensning och det efterföljande avslutet styr Earps tyvärr direkt till Lauren Hemp som går på avslut. Amy Turner försöker nicka undan men inte bättre än bollen seglar förbi Earps. Det är möjligt att Earps kunde ha räddat om inte Turner varit på bollen. Samtidigt kan det argumenteras att Earps ska styra bort bollen bättre i första läget, även om det är ett hårt avslut.

Målet får luften att gå ur United och återstoden av matchen är vi utspelade. Även det tredje målet kommer efter slarv i United. Den här gången av Ella Toone, som tappar bollen utanför eget straffområde. Caroline Weir snappar upp den och lyfter bollen över Earps. Ett snyggt avslut men nog förväntar jag mig att Earps ska göra det bättre.

Sammantaget är Manchester city det bättre laget ikväll. Men länge var det en jämn tillställning, där de fasta situationerna återigen blir kostsamma för United. Vi ska även tillägga att vårt försvarsspel ånyo är undermåligt.

Nu väntar landslagsuppehåll och med tanke på skadorna kommer det lägligt för United. Först den 7 mars har vi nästa match. Därefter väntar den 18 mars Arsenal på bortaplan, i en match där vårt Champions League-öde lär avgöras. Tobin Heath kommer näppeligen vara tillgänglig då men vi får verkligen hoppas att Galton, James och Russo kan repa sig.

Målen

Manchester city – Manchester United 3-0 (1-0)

FA Women’s Super League, 12 februari


1-0 (23) Lucy Bronze
2-0 (71) Lauren Hemp
3-0 (84) Caroline Weir


Uniteds lag: Earps; Thorisdottir, A Tuner, M Turner, Batlle; Zelem, Ladd (Sigsworth 70); Toone (Fuso 88), Groenen, Galton (Hanson 45); Press


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK