Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trio tveksamma i helgen; Cavanis kontrakt; Fuso landslagsdebuterade

Manchester United Press Conference

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför matchen mot Newcastle på söndag och han pratade bland annat om läget i laget. Dessutom gav han en uppdatering kring Edinson Cavanis kontrakt. Utöver det har Ivana Fuso landslagsdebuterat för Brasilien och Isak Hansen-Aaroen närmar sig en utlåning.

Solskjaers presskonferens

Som vanligt på fredagar mötte norrmannen pressen inför helgens ligamatch mot Newcastle. Här kommer en kort sammanfattning av vad som sades.

  • Phil Jones och Paul Pogba är fortfarande skadade och missar definitivt matchen på söndag.
  • Edinson Cavani, Donny van de Beek och Scott McTominay är tveksamma men de har alla en chans att spela.
  • Dean Henderson kan få chansen från start igen. Bra insats mot Real Sociedad och han mognar bra. Men David de Gea är en väldigt bra målvakt och han räddade oss mot West Bromwich. Inget bestämt ännu.
  • Måste bli bättre på att anpassa spelet beroende på vilket lag vi möter. Alla matcher skapar möjligheter och alla matcher skapar problem. Vissa lag försvarar lågt, andra pressar högre och vissa ligger mittemellan. Måste lära sig att anpassa sig i varje match.
  • West Bromwich försvarade sig exempelvis väldigt lågt och den insatsen från oss var inte tillräckligt bra.
  • Blivit väldigt imponerad av Edinson Cavani och han har kommit in i gruppen på ett bra sätt. Kommer sätta sig och diskutera hans framtid och förhoppningsvis komma fram till en lösning som passar båda parter.
    (Anfallarens kontrakt löper ut i sommar men klubben har option på att förlänga med ytterligare ett år.)
  • 14 matcher kvar i ligan och vi kommer gå för att vinna varje match som spelas. Vad de andra topplagen gör kan vi inte fokusera oss på. Det enda vi kan påverka är oss själva.
  • Vi ligger tvåa nu och då är så klart ambitionen att inte sluta lägre än så. Behöver en bra period nu om vi ska pressa city och den bör starta på söndag, så klart.

Ivana Fuso landslagsdebuterade för Brasilien

Den 19-årige anfallaren Ivana Fuso som representerat Tyskland på ungdomsnivå debuterade igår för Brasiliens damlandslag. Hon blev inbytt med knappt 25 minuter kvar att spela när Brasilien slog Argentina med 4–1.

I övrigt spelade Ona Batlle, Jackie Groenen och Christen Press för sina landslag igår. Hur det gick i de matcherna kan ni se här:

Hansen-Aaroen på lån till Tromsö?

Enligt den norske journalisten Eivind B. Holth närmar sig den 16-årige ungdomsspelaren Isak Hansen-Aaroen en utlåning till Tromsö som ligger i den norska andradivisionen.

Norrmannen har spelat nio matcher för U18-laget i år och även två matcher med U23-laget.

Säsongen över för Max Taylors låneklubb

Den 21-årige försvararen har under säsongen varit utlånad till Kidderminster Harriers i National League North (Den sjätte nivån i det engelska ligasystemet).

På grund av Coronapandemin har laget endast hunnit spela 15 matcher den här säsongen och igår kväll kom beskedet att säsongen blir avbruten.