Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Lindelöf och Bailly kommer spela mer

Sheffield United v Manchester United - Premier League

Solskjaer har mött pressen inför söndagens stormöte i London mot ett pånyttfött Chelsea, som i senaste matchen i Champions League slog La Liga-ledarna Atletico Madrid med 1-0. Vi har även en nyhet att en norska är på ingång till damlaget.

United kommer senast från en 0-0 mot Real Sociedad i returmötet på Old Trafford där matchen redan innan var ”klar”. Nu är vi tillbaka i ligaspelet igen där ett blytungt möte med Chelsea väntar på Stamford Bridge. Norrmannen har som alltid mött pressens frågor inför drabbning på söndag och sa följande:

Juan Mata: ”Juan kommer tyvärr bli borta några veckor, det var därför han inte kunde vara med i matchen igår (torsdag) mot Real Sociedad”

Anthony Martials form: ”Anthony vet vad vi vill uppnå, han jobbar hårt för laget. Det är så kul för mig som tränare att se han på träningarna där han är väldigt seriöst. Vi vet hans styrkor och kvaliteter. Alla spelare går igenom tyngre perioder, men som matchen mot Sociedad så jobbade han hårdare för laget och det är de jag vill se.”

Lindelöf och Baillys fina samspel: ”Victor och Eric spelade riktigt bra [mot Sociedad igår torsdag]. Jag har fyra väldigt bra och pålitliga mittbackar att välja på. Vi kommer se båda spela ofta under våren, kanske tillsammans, vi får se.

Vad som behövs för att ta United tillbaka till toppen igen: ”Vi måste bli mer jämna i prestationerna. Offensiven funkar bra men vi behöver bli mer stabila i defensiven, vi släpper in alldeles för mycket mål. Vi behöver även börja vinna de jämna och tajta matcherna också. 0-0 mot Chelsea, 0-0 mot City och så vidare. 

Skador: ”McTominay, Van de Beek och Cavani kan bli spelklara till söndagens match, men jag är tveksam.”

Norska på ingång

Vi verkar få in en norsk spelare till damlaget. Vilde Böe Risa ska närma sig en övergång till United men inget är klart ännu.