Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Milan 1-1

Manchester United tog emot den italienska ligatvåan AC Milan under torsdagskvällen. Detta i det första mötet av två i Europa Leagues åttondelsfinal. På ett regnigt Old Trafford skrevs resultatet slutligen till 1–1 efter en sen kvittering av bortalaget på hörna.

Efter en svag första halvlek från Uniteds sida kunde inhoppande Amad Diallo debutmåla med en imponerande nick på Bruno Fernandes briljanta framspelning i den 50:e minuten. Utöver den sekvensen lyckades United inte med särskilt mycket i offensiv väg denna afton.

Milan var, bortsett från de inledande 20 minuterna av andra halvlek, det bättre laget i matchen. Inte på något vis överlägsna, men likväl de som lyckades sätta press på sina motståndare i högre grad. De för dagen vitklädda spelarna hade däremot svårt att skapa några jätteheta målchanser efter två korrekt bortdömda mål i inledningen.

Kvitteringen kom däremot i matchens absoluta slutskede. I den 92:a minuten sprang sig Simon Kjaer loss och knoppade in 1–1 på hörna. De defensiva fasta situationerna fortsätter att ställa till alldeles för stora problem för United denna säsong.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Sätts inte på några jätteprov fram till matchens absoluta slutskede. Fram till dess tar han vad han ska och kommunicerar tydligt med sin backlinje, vilket känns betryggande många gånger. Trots att det stora felet görs av markerande United-spelare vid Milans kvittering bör Henderson göra bättre ifrån sig där, vilket så klart drar ner betyget.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Utbytt 74′. En typisk Wan-Bissaka-insats. Gör vad han ska defensivt och blandar en del offensivt. Bristen på alternativ på högerbackspositionen gynnar inte engelsmannen det minsta, vilket märks av. Ole Gunnar Solskjaer måste hitta ett sätt att vila honom mer.

Eric Bailly: 7

Täcker med sin speed upp bakom sin mittbackskollega vid ett flera tillfällen under den första halvleken. Är resolut i närkamperna och lugn med bollen. Bra insats av ivorianen.

Harry Maguire: 6

Ska givetvis göra mål i slutet av den första halvleken när han lyckas pricka stolpen en meter från målet. I övrigt står lagkaptenen för några vassa brytningar och blockeringar både i första och andra halvlek. Även om målskyttet inte är en mittbacks primära arbetsbeskrivning måste vi dra ner betyget för den aktionen. Där ska det bara vara mål.

Alex Telles: 5

Idag är det tydligt att Telles är ett hack ner i nivå jämfört med Luke Shaw. Brassen hittar snyggt in till Anthony Martial som får till Uniteds första målchans i matchen, men lyckas sedan inte hota särskilt mycket alls framåt. Defensivt ser det inte alltid helt tryggt ut heller.

Scott McTominay: 6,5

Vinner en hel del närkamper och försöker sätta fart på bollen via få tillslag. Löser en hel del trånga situationer dessutom. Kunde absolut ha blivit utvisad i slutet när han riskerade att dra på sig ett andra gult kort.

Nemanja Matic: 4,5

Blir omsprungen gång efter annan under den första halvleken och är sedan den som felar mest vid Milans kvitteringsmål. Tunga ben på Matic denna afton.

Daniel James: 5

Utbytt 74′. Walesaren fick inte mycket uträttat denna afton – utöver en stor mängd maxlöpningar, förstås. Blir ständigt av med bollen under den första halvleken och missar sedan ett kanonläge i den andra.

Bruno Fernandes: 7

Utbytt 74′. En assist. En av få som faktiskt klarade av att leverera i offensiv bemärkelse. Fixar ett par vassa frisparkslägen och assisterar sedan till ledningsmålet via en mycket vacker chipp över Milans backlinje.

Mason Greenwood: 5,5

Sett till den första halvleken är Greenwood helt klart underkänd. Där tappade han bollen lika mycket som sin kollega, James, på andra kanten. I den andra halvleken kliver han in mer centralt och börjar hota mer. Driver fram bollen företagsamt och ska egentligen lämna matchen med en assist efter just nämnde James miss.

Anthony Martial: 5,5

Utbytt 45′. Gör ingen kanoninsats under sina 45 minuter på planen. Får dock lite väl mycket kritik av många, vilket kanske snarare speglar sig i tidigare prestationer under säsongen. Just denna kväll står han för Uniteds första målchans då han suger ner bollen i utkanten av straffområdet och avlossar ett skott som Gianluigi Donnarumma räddar vid sin ribba. Är sedan lite väl orörlig men gör det oftast rätt bra med bollen vid fötterna. Verkar sedan ha ådragit sig en skada som tvingade honom av planen redan i paus.

Amad Diallo: 7,5

Inbytt 45′. Ett mål. Ivorianen fick hoppa in redan efter paus – och som han gjorde det. Bara fem minuter in hade han löpt in bakom Milans backlinje och nickat in sitt första mål i United-tröjan. Trots att ett par beslut kan bedömas som lite valpiga syns det tydligt vilken enorm talang det finns i den orädda lilla kroppen.

Fred: N/A

Inbytt 74′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Brandon Williams: N/A

Inbytt 74′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Luke Shaw: N/A

Inbytt 74′. Spelade för kort tid för att betygsättas.