Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Leicester City – Manchester United 3-1

Manchester United är utslagna ur FA-cupen efter att Leicester City blivit för svåra på Filbert Way. Enligt Ole Gunnar Solskjaer saknades gnistan, och de många matcherna och resorna tog till slut ut sin rätt och att han var tvungen att spela det lag han gjorde. Och så må det vara, men vi måste ändå kunna kräva mer av våra spelare än det vi fick se från Fred vid Leicesters första (och till viss del andra) mål, eller Scott McTominay vid det punkterande tredje målet.

Individuella misstag FC

”Individuell briljans är det enda United har” är ju något vi hört till leda om Ole Gunnar Solskjaers United, egentligen i vilken fas han varit i. När det gått dåligt så har enda glimtarna varit viss individuell briljans, när det gått bra så är det enbart den individuella briljansen som gjortt det, enligt vissa.

Vad vi ofta sluppit prata om, men som idag dessvärre blev essentiellt för matchens utgång, är de indiviuella misstagen. Och idag var de många och avgörande.

Fred är matchens stora syndabock, då han efter 24 minuter slår en hemåtpassning som inte är av denna världen. Han får en passning från Harry Maguire, en passning som Maguire inte hade behövt slå, men som Fred ändå skall klara av utan några som helst problem. Istället slår han bollen rätt till Kelechi Ineanacho, som enkelt kan runda Dean Henderson (som inget kunde göra) och Leicester bjöds på 1-0.

Vid 2-1 får även där Fred ta skit, då han inte kliver in rejält nog på Youri Tielemans som bara kan vandra fram till straffområdet och placera in bollen i det bortre hörnet. Även våra kära mittbackar kunde dock gjort ett bättre jobb med att stöta, så helt skall vi inte hänga Fred där. Men bra var hans insats i situationen inte.

Med knappa kvarten kvar kom 3-1, återigen av Ineanacho, som på en överlång frispark enkelt kunde nicka in bollen efter att Scott McTominay inte gjort sitt allra yttersta för att få bort den. Tre mål i baken, där (minst) tre ageranden från våra spelare kunde givit en helt annan utgång. För dåligt.

Greenwood målskytt

Det mest positiva för dagen för att Mason Greenwood fick hitta målet, något han inte gjort alls sedan den 24 januari och FA-cupvinsten mot Liverpool.

Mason Greenwood efter sitt kvitteringsmål

Paul Pogba stod för ett fint agerande på vänsterkanten, hans inspel släpptes Donny van de Beek smart mellan sina egna ben (tyvärr en av få bra saker han faktiskt gjorde i matchen) och bakom honom kom Greenwood med sin vänsterdoja och smällde in bollen. Han har visat gryende form den unge engelsmannen, och att få ett mål före landslagsuppehållet var nog oerhört positivt.

Oles byten och mittfältet

Något som gjorde många glada var att Ole, om än lite för sent, valde att göra fyra byten en stund efter Leicesters andra mål. Något som förvånade var att trots att fyra spelare skulle ut så var Fred inte en av spelarna som fick lämna (han fick gå ut i slutminuterna, då Amad kom in). Istället tog Ole ut Pogba (vilket kan anas var för att han inte fysiskt klarade en hel match), Alex Telles mot Shaw (helt rimligt) och sedan fick Nemanja Matic och Van de Beek lämna till förmån för Bruno Fernandes och Ednínson Cavani.

Och mittfältet här, och då särskilt Oles försiktighet kring det och det faktum att han verkar ha så stor tilltro till McTominay och Fred tillsammans, det är enligt mig ett lite för stort problem. För även om Matic inte superimponerade på något sätt så var verkligen Fred det stora problemet, men han kanske ännu hellre borde vågat spela Van de Beek som sittande en enstaka gång, eller varför inte göra som han gjorde sista minuterna, och spela Bruno i en lägre utgångsposition? Det sista kan så klart låta dumt, då Bruno ju är enorm som tia. Men i underläge, när det nånstans kan räcka med att göra tre byten och ändå ha två kvar att göra, tycker jag att möjligheten för den typen av chansning kan finnas. Van de Beek/Matic som centralt mittfältspar lockar ju inte, men skulle de i ett läge där United måste göra mål vara sämre än McFred? Jag är tveksam.

Henderson eller De Gea?

Något annt som vi garanterat kommer prata om när Brightonmatchen kommer är vem som kommer stå. Vad betydde det att Henderson spelade idag? Att han är förstemålvakt, eller att han fortfarande ”bara” är cupmålvakt.

Läs mer om detta resonemang på bloggen också, i införsnacket där.

Leicester it is!