Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ytterligare två aprilmatcher spikade

Manchester Uniteds två sista ligamatcher i april har fått sina slutliga datum. Istället för lördagsmatcher blir det nu söndagsmatcher mot Burnley och Leeds.

Det hör till ovanligheterna att Manchester United spelar fotboll på klassisk lördagstid. I april såg det inledningsvis ut som om det kunde bli avspark klockan 16.00 svensk tid ens en lördag. Nu, när tv-bolagen sagt sitt, kan vi konstatera att så icke blir fallet. Manchester United ställs mot Burnley hemma på Old Trafford söndagen den 18 april med avspark klockan 17.00. Veckan därefter, den 25 april, gästar vi Leeds på Elland Road med avspark klockan 15.00.

Orsaken till att datumen spikas först nu är att schemat var beroende av huruvida United gick till semifinal i FA-cupen och kvartsfinal i Europa League eller inte. Avancemanget i Europa League gör att mötet med Burnley måste spelas på en annan dag än lördag, men mötet med Leeds hade med fog kunnat läggas lördagen 24 april då ingen annan match stör i schemat.

Spelschemat i sin helhet