Snackisar efter Tottenham Hotspur – Manchester United 1–3

Efter en lågkvalitativ första halvlek gick hemmalaget mot all logik in i halvtidspausen med en ledning. Den andra halvleken kan dock inte beskrivas som lågkvalitativ. Manchester United växlade upp rejält och säkrade via mål från Fred, Edinson Cavani och Mason Greenwood tre mycket välförtjänta poäng.

För dålig första halvlek

Det var inga högkvalitativa första 45 minuter vi bjöds pÃ¥ frÃ¥n Tottenham Hotspur Stadium. BÃ¥da lagen var väldigt slarviga, framförallt i passningsspelet. Längesen man sÃ¥g sÃ¥ mycket felpass i ett sÃ¥ kallat “toppmöte”.

Det märktes tydligt att inget av lagen ville riskera något utan det som prioriterades var riskminimering. Säkerheten först så tar vi det därifrån vilket så klart satte sin prägel på matchen. Mer än så behöver vi inte skriva om prestationen i den första halvleken.

Inkonsekventa domarbeslut

Sekvensen i den 33:e minuten i dagens match är ett tydligt bevis på varför så många direkt ogillar VAR. Son drar McTominay i armen som vill rycka sig loss och oturligt träffar sydkoreanen i ansiktet. Det som följer är ett mycket fint anfall som slutar med att Cavani skjuter 1–0 till gästerna, trodde alla.

Men inte domarteamet med Chris Kavanagh i spetsen. Jag kan första att sekvensen ser “farlig” ut men det som upprör sÃ¥ mÃ¥nga är att man egentligen aldrig vet hur en situation kommer att bedömas.

Tidigare idag blev en Newcastle-spelare sparkad i huvudet. VAR beslutade då att det inte var värdigt en straff. Men när McTominay kommer åt Son i ansiktet blir det frispark och bortdömt mål efter att samma system granskat. Det går inte att förstå hur VAR fungerar och det är det som upprör mest.

Att just nummer 7 i Spurs drygt tre minuter efter att ha vridit sig i smärtor gör mål gör så klart inte saken bättre.

Otrolig andra halvlek av United

Vilken klasskillnad det var frÃ¥n minut 46′. Manchester United visar direkt frÃ¥n start att den här matchen skulle de bara vinna. De vann varje duell, visade en vilja vi inte sett pÃ¥ länge och framförallt var det betydligt högre kvalitet pÃ¥ allt.

Mer löpningar, bättre bolltempo och en kreativitet framåt som vi vet finns i det här laget. Freds kvitteringsmål är ett tydligt exempel på just detta.

Bolltempo, kreativitet och den snabba beslutsfattningen ger nästintill alltid utdelning. 2–1 målet är också det ett bevis på detta. Greenwoods inlägg är av högsta klass och Cavanis löpning och avslut visar varför han varit på så hög nivå under så lång tid.

3–1 målet på stopptid är pricken över i:et och den här insatsen ger mycket hopp inför de sista matcherna den här säsongen. Mer sånt här vill vi se.