Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Jag vill se den nicken framför Stretford End

Manchester United bortaslog Tottenham med 3-1 på söndagskvällen efter en urstark andra halvlek där trion Edinson Cavani, Mason Greenwood och kanske främst Paul Pogba utgjorde den stora skillnaden. En match som till stor del präglades av en svajig domarinsats fick ett lyckligt slut och United har nu skaffat sig ett rejält försprång till de jagande lagen i kampen om Champions League-platserna.

Solskjaers presskonferens

  • United spelade väldigt bra efter att Cavanis 1-0-mål dömts bort. Även om man släppte in ett mål så slöt man sig samman och kom tillbaka. Det är en styrka i ett lag att komma tillbaka efter en motgång, något United gjort många gånger den här säsongen.
  • Det är fortfarande teoretiskt möjligt att komma ikapp Manchester City, men det krävs ett mirakel. För United handlar det om att ta så många poäng som möjligt under våren, göra det bättre än ifjol och komma så nära City som möjligt.
  • Mycket nöjd med Edinson Cavanis insats. Det spel han presterade är ett anfallsspel som United saknat under ett antal säsonger. Cavani har jobbat hårt med fysiken under våren och visade mot Tottenham vilken mångsidig spelare han är.
  • United har diskuterat framtid med Cavani. Klubben vill behålla honom. Pandemiåret har gjort det tufft för Cavani, och för alla andra. Ingen möjlighet att besöka släktingar eller ta emot besök, inga resor och inga större möjligheter då det gäller att bekanta sig med Manchesters ”fantastiska kulturliv”. Solskjaer vill se Cavani göra ett nickmål som mot Tottenham framför ett fullsatt Stretford End, och det vet Cavani.
  • United förberedde sig annorlunda än vad man normalt gör inför match. Man landade i Manchester på fredag eftermiddag och använde lördagen till återhämtning och videoanalyser. Tottenhan är ett svårt lag att möta, man behöver många alternativ för att luckra upp dem.
  • José Mourinho lade armen om Solskjaer i spelartunneln i halvtid. Solskjaer ville inte säga något om vad som sades, men konstaterar att man ibland säger saker man inte menar och att man kan ha sina dispyter under en match. Det viktigaste är att man i slutändan är vänner och kollegor.
  • Fred förtjänar beröm för sitt mål. Brassen har nött avslut inifrån boxen med bägge fötterna och det ger resultat.

Höjdpunkter

Höjdpunkterna från matchen, nedklippta till dryga 3 minuter, finns att tillgå här.

Solskjaer och Mourinho

En hel del av eftersnacket igår kretsade kring José Mourinhos svar på Solskjaers kommentar om det bortdömda målet efter matchen. Solskjaer sade, i en intervju med SkySports, att han inte skulle tolerera ett beteende som det Son visade upp efter att han fått McTominays hand i ansiktet. Hade det handlat om Solskjaers egen son hade han blivit utan mat den dagen.

José Mourinho gjorde å sin sida sitt bästa för att slippa diskutera Tottenhams dåliga insats och kommenterade Solskjaers intervju på sin presskonferens. Där hette det att Son ska vara glad som inte har en så dålig pappa som Solskjaer. Vi som känner vår Mourinho förvånas knappast, men samtidigt får man ändå säga att portugisen är en mästare på att flytta fokus från sig själv.

Övriga reaktioner

Till sist…

…konstaterar vi att Nemanja Matic igår, med sitt inhopp, nådde 150 matcher för Manchester United.