Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Bristol City – Manchester United

Manchester United Women v Bristol City Women - Barclays FA Women's Super League

Manchester United spelar idag sin näst sista match i ligaspelet och gör så mot Bristol City på bortaplan klockan 15.00. En betydelsefull match för bägge lagen väntar, då Bristol slåss för att hänga kvar, medan United jagar en Champions League-plats. 

United vann senast mot Tottenham och gav sig själva chansen att fortsatt hänga på tredjeplacerade Arsenal i kampen om den sista Champions League-platsen. Idag reser man till Twerton Park i Bristol och nog bör man ha goda chanser att inkassera en ny trepoängare.

Manchester Uniteds lag

Då både United och Bristol bojkottar sociala medier under helgen har det varit tämligen svårt att få tag på respektive lags startelvor. Nedan följer hursomhelst vad som antas vara Uniteds.

Bristol Citys lag

Avbytare: Harrison, Allen, Håland, Rafferty, Wooley, Mastrantonio, Palmer, Layzell, Bissell

Förutsättningarna

Förutsättningarna för dagens match är egentligen ganska enkla. Bägge lagen har allt att spela för och måste vinna men för Bristols del är situationen synnerligen prekär. Laget parkerar nämligen på sista plats i tabellen. Trots det har man bara en poäng upp till ”säker mark”, då det endast är ett lag som åker ur. I senaste matchen kryssade man mot laget över sig i tabellen, nämligen Aston Villa.

För United är läget annat. Casey Stoneys lag måste se till att vinna för att pressa Arsenal i jakten på att få lira Champions League nästa säsong. För tillfället är det tre poäng upp till Londonlaget.

Resultatraden på sistone har emellertid varit upp och ner. Man vann som sagt senast mot Tottenham men dessförinnan förlorade man mot mittenplacerade Brighton.

Gällande läget i laget är Tobin Heath fortsatt skadad och kommer inte medverka mer under säsongen. Även Ivana Fuso återfinns i sjukstugan.

Tidigare möten

Det senaste ligamötet lagen emellan gick av stapeln precis innan jul. Då vann United med hela 6-1, vilken hittills är Uniteds största seger i ligan den här säsongen.

Teve

Matchen visas inte på teve i Sverige men för den som befinner sig i England kan den ses på FA Player.