Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Tom Heaton till Manchester United på fri transfer

Aston Villas reservmålvakt Tom Heaton är nära en övergång till moderklubben Manchester United på fri transfer. Detta rapporterar Telegraph på tisdagen.

Heaton, som har gjort tre landskamper för England, var ute med en knäskada i stort sett hela kalenderåret 2020. Nu är han tillbaka i speldugligt skick men han får finna sig i att agera backup till Emiliano Martínez.

Enligt Mike McGrath och Sam Dean på Telegraph ska Heaton värvas till United som ersättare för Sergio Romero. Det tycker undertecknad låter väldigt märkligt. Snarare tänker jag att Heaton, om han faktiskt ansluter till United, gör det för att ta över som tredjemålvakt efter Lee Grant eller till och med som backupmålvakt ifall David de Gea lämnar klubben.

För Heaton är – var åtminstone före knäskadan – en högklassig målvakt. Före skadan var han ett givet inslag i den engelska landslagstruppen.

En flytt till United skulle inte vara ologisk för Heaton, som i april fyllde 35 år. Han är trots allt fostrad i United och han tillhörde klubben från 2002 till 2010. Någon officiell a-lagsmatch blev det aldrig i United men han spelade i några träningsmatcher och han var oanvänd avbytare i 18 matcher. Med det är han den som har flest matcher på Uniteds bänk utan att ha fått debutera (Sam Johnstone är tvåa på listan med 17 bänkplatser).

I samma artikel nämns också som hastigast att Brighton ska vara intresserade av Brandon Williams.