Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Jag tror inte vi får se honom i Gdansk

Ole Gunnar Solskjaer har tidigare idag mött pressen för att svara på frågor inför söndagens match mot Wolverhampton. Utöver frågor kring matchen, som det ändå blev några av, kom det så klart också en del frågor inför onsdagens Europa League-final, om säsongen som helhet samt lite inför nästa säsong. Han fick också balansera på en fråga om relationen mellan fansen och familjen Glazer, ett svårmanövrerat område för en person som både är en fansfavorit från spelartiden men samtidigt de facto är anställd som manager i en klubb som ägs av familjen Glazer.

Innan vi redogör för vad Solskjaer sade kan vi också notera att matchen på söndag blir den sista i Wolves för Nuno Espirito Santo, som lämnar klubben efter säsongen. Så som det kommuniceras är att det sker i samförstånd, men att pressen varit stor på honom under denna för Wolves ganska misslyckade säsong är ingen hemlighet.

Solskjaers presskonferens

Detta sade Ole Gunnar Solskjaer på presskonferensen idag.

  • Solskjaer ombads sammanfatta säsongen, och sade att United är inte dit vi siktar på att komma, vi vill komma en plats högre, men att det sker en stadig utveckling, trots en svår start med kort försäsong och sedan en dålig hemmastart i ligan. Men allt som allt ett steg framåt får vi tolka honom.
  • Gällande söndag sa han att det kommer bli en del förändringar. Vissa kommer få vila, vissa kommer få spela för att hålla formen.
  • Harry Maguire syntes utan kryckor igår, men Solskjaer var försiktig negativ kring hans medverkan på onsdag. ”Han går, men det är långt från att gå till att springa. För att vara ärlig, jag tror inte vi får se honom i Gdansk, nej. Men som jag sagt så många gånger, jag kommer ge honom till tisdag kväll, den sista träningen, för att se om han kan försöka komma ut [på onsdag.” Solskjaer sa dock att Maguire kommer följa med och finnas med i omklädningsrummet inför matchen.
  • På en fråga om Juan Matas framtid sade Ole att samtal pågår. Det är en bra dialog, som kommer fortsätta. ”Vi får se vad han vill göra efter säsongen”. Solskjaer berömde sedan Matas professionalitet, att han var ledsen att han inte kunnat spela honom mer. Beslut kommer efter säsongen.
  • Gällande sommarens transferfönster sa Solskjaer att det är en pågående process vilka som kan komma och gå. Han var tydlig med att han hoppas att man kan förstärka med två-tre spelare, att man behöver det för att kunna utmana högre upp i tabellen.
  • Gällande spelare som varit ute på lån kan de komma in i truppen, eller att det kan finnas intresse för dem från andra klubbar. Det finns intresse för en del andra att lämna på lnå. ”Man vill komma ur transferfönstret starkare. Det kan hända att vi låter en del spelare lämna för att få erfarenhet och komma tillbaka starkare senare. Men bortsett från det är det svårt att säga, jag kan inte se alltför många lämna.”
  • Gällande hans egen utveckling sa Solskjaer att det inte är upp till honom att svara på det, och han pratade sedan generellt om att man alltid lär sig, att man lär sig av såväl vinster som misstag och förluster.
  • Fans var på plats på tisdagens match, och Solskjaer fick här en fråga om hela situationen med fansen och relationen till Glazers, där det nu skall hållas ett möte i juni. Solskjaers svar var att det var roligt att han fans i tisdags, de stöttade laget väldigt bra. Gällande mötet mellan fans och ägare fick han väga sina ord korrekt, och han sade att mötet är ett steg i rätt riktning, att han vill inleda nästa säsong med en bra atmosfär kring klubben. Han avslutade med att protesterna vid den inställda matchen mot Liverpool var det enda som gjorde honom besviken, och att protesterna efter det gjorts bra och att fansen har rätt att uttrycka sin åsikt.
  • På den sista frågan fick Solskjaer svara på status för Anthony Martial (kommer ej spela finalen), Scott McTominay (bör vara redo) och Fred (bör vara redo). I övrigt var han så klart tvungen att säga att matchen på söndag är viktig, samtidigt som det inför finalen inte är viktigt om man vinner eller förlorar på söndag då en final lever sitt eget liv.

Se presskonferensen här.