Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

EM-genrepen avklarade; Nyheter från Man United dam; Sancho-affären igen…

Måndagens nyhetssvep innehåller uppdateringar efter söndagens EM-genrep och lite annat smått och gott. Inte minst hyllar vi Rashford denna dag som tackade för förtroendet som kapten genom att göra ett mål i Englands vinst över Rumänien. Övergångsrykten från damlaget finns också på agendan samt den eviga följetongen om Jadon Sancho.

Rashford kapten och målskytt!

I gårdagens 1-0 vinst för England mot Rumänien var det Marcus Rashford som satte matchens enda mål på straff. Målet kan ses nedan på YouTube och kanalen JAFZYHD. Rashford hade dagen till ära också förtroendet som kapten vilket han själv omnämner som ”oförklarligt (stort)”. En bra insats av honom som bådar gott inför stundande EM.

Även Luke Shaw gjorde en stabil insats för England. Scott McTominay i sin tur spelade 90 minuter för Skottland i deras EM-genrep mot Luxemburg. Inget extraordinärt spel från England och Skottland men ändå segrar i genrepen inför EM, vilket såklart är viktigt för de båda lagen från de brittiska öarna.

Nyheter från dam-laget

Dagens nyheter från damsidan innehåller bland annat en rapport från Manchester United Women som visar Mary Earps från sjukhussängen. Hon har nyligen genomgått en planerad operation som tycks ha gått väl då vi ser att hon ger tummen upp.

Emma Sanders på BBC Sport rapporterar om de senaste övergångsryktena på damsidan. Ett sådant är att Lauren James försvinner till Chelsea. Även amerikanskorna Tobin Heath och Christen Press verkar vara på väg bort. På intäktssidan tas åter Barcelonas talang Asisat Oshoala upp. Man United har uppenbarligen henne i sikte och det blir intressant att se om värvningen går i lås. Andra spelare som United länkas ihop med är Aoife Mannion från rivalerna City och målvakten Sophie Baggaley från Bristol city.

Emma Sanders nämner vidare på twitter att Man Uniteds Ella Toone har testat positivt för covid-19 och att hon således missar kommande landslagsspel. Uniteds målvakt Emily Ramsey i sin tur kallas in till landslagsspel då även Citys Karen Bardsley tvingats tacka nej på grund av skada.

Sancho-affären igen…

Det går inte en dag utan nyheter om Jadon Sanchos påstådda flytt till Manchester. I artikeln från Sport Witness hänvisar man till den Dortmund-baserade tidningen Ruhr Nachrichten som menar att affären troligen blir av eftersom andra klubbar inte nämns så mycket längre i relation till Sancho.  De menar dock att officiell kontakt ännu inte har tagits men gör inte så stor affär av det.  Det kan snarare tyda på att saker gått framåt under den senaste tiden.