Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Dagens Sancho; Kontraktsförhandlingar med Pogba; Nya VAR-regler

Fulham v Manchester United - Premier League

Ett sent nyhetssvep kommer här. Ett nyhetssvep där vi rapporterar att några inblandade i Jadon Sanchos eventuella övergång till United tror att övergången i princip är klar. Utöver det vet vi lite mer om Uniteds (icke)förhandlingar med Paul Pogba, vi har nya VAR-regler i Premier League till nästa säsong, samt nya regler för klubbarna att förhålla sig till. Till sist också en kort rapport om hur våra landslagsspelare skötte sig igår.

Sancho en ”done deal”?

Vi skrev en hel del om Jadon Sancho i vårt nyhetssvep under torsdagen, och sedan dess har det fortsatt komma information. Det började med att Jan Åge Fjørtoft som under torsdagseftermiddagen twittrade att United lagt ett första bud till Dortmund, men att klubbarna fortfarande är 20 miljoner euro ifrån varandra vad gäller den fasta summan, sen skall även bonusar kommas överens om.

Från Simon Stone inhämtade några timmar senare liknande uppgifter. Enligt honom skulle Dortmund nekat ett bud på 78 miljoner euro, de skall istälet vilja ha 90+5 miljoner, och även en kortare betalningsperiod än de fem år som skall ha föreslagits.

Imorse gav sig Fabrizio Romano återigne in i leken, då han hävdar att United jobbar hårt på överången då ”för långa förhandlingar” inte skall vara den bästa taktiken. Alla inv0lverade i förhandlingarna skall vara övertygade om att det kommer bli av, men samtidigt har man fjolåret i åtanke. Om vi förstår honom rätt så skall också agentens avgift nu vara klar.

Här under fredagseftermiddagen kom så Jan Åge Fjørtoft med en ny uppdatering, där han påstår att Team Sancho tror att övergången är klar, och från Dortmund skall man tro att den kan bli klar i nästa vecka. Han påpekar också igen att United vet att priset är 90 miljoner euro, plus fem miljoner i bonusar, men att man fortfarande lagt ett första bud på 70 miljoner euro.

Vi lär få återkomma i frågan snart igen.

Kontraktsförhandlingar med Pogba

Från Sky Sports inhämtar vi nyheter kring Uniteds kontraktsförhandlingar med Paul Pogba, eller kanske bristen på förhandlingar. För enligt Pogba skall det ännu inte ha kommit något konkret förslag från United, utan han konstaterar att han har ett år kvar på kontraktet och att alla vet om det. Han säger också att han inte har haft något tillfälle att prata med Ole Gunnar Solskjaer efter säsongen, då han gick på semester efter Europa League-finalen.

Pogba avslutar med att förklara att han nu har fullt fokus på EM, och att hans representanter får ta hand om det klubblagsrelaterade under tiden han spelar i mästerskapet.

Tjockare offsidelinjer

Premier League har gått ut med att man kommer introducera tjockare linjer när VAR kollar på eventuella offsider nästa säsong, detta för att undvika impopulära domslut där en spelare ibland varit offside med exempelvis sin armhåla. De tjockare linjerna sägs ge en större felmarginal och skall gynna anfallsspelarna.

Enligt Martyn Ziegler används redan detta system av UEFA och i den holländska ligan.

Nya Premier League-regler

Nu till en annan typ av nya regler, nämligen regler för att se till att inga klubbar skall vilja bryta sig ur Premier League framöver.

Vad Premier League har gjort är att man kommit fram till ”signifikanta sanktioner” mot klubbar som försöker sig bryta sig loss framöver, dock utan att ange vad dessa sanktioner skulle vara.

Klubbarna har också kommit överens om en Owners’ Charter, ungefär ”Ägarnas stadga” vilket kommer att bekräfta de värderingar och förväntningar som finns på klubbarna och deras ägare.

Man avslutar med att säga att man hoppas att dessa nya regler och riktlinjer skall försäkra principerna av vad Premier League är och ge en stabilitet för klubbar och dess fans.

Landslagsinsatser

Fem damer fick spela fotboll för sina respektive länder igår.

  • Nordirland – Skottland 0-1 (Kirsty Hanson spelade 79 minuter för Skottland innan hon byttes ut mot förre Unitedspelaren Lizzie Arnot)
  • Italien – Holland 1-0 (Jackie Groenen spelade första halvlek för Holland)
  • Spanien – Belgien 3-0 (Ona Batlle byttes in för Spanien efter 59 minuter, då Spanien ledde med 2-0)
  • USA – Portugal 1-0 (Christen Press spelade 89 minuter för USA)
  • Sverige – Norge 1-0 (Maria Thorisdotter spelade hela matchen när Norge förlorade mot Sverige)

Samtliga matcher var träningsmatcher, och gick enligt följande.