Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM-kollen: James lovande mot Schweiz och Rashford involverad mot Kroatien

Vi är inne på den tredje dagen av sommarens EM och hittills så har bara två Manchester United-spelare varit involverade i sina respektive landslag. Spelarna det handlar om är Daniel James och Marcus Rashford. James fick spela från start i Wales premiärmatch mot Schweiz och Rashford startade matchen på bänken, men kom in i den 71:a minuten i Englands 1-o vinst mot Kroatien. Vi bidrar också med en liten uppdatering om Christian Eriksen.

75 minuter för James i premiären

I Wales premiärmatch mot Schweiz fick vi se Manchester Uniteds Daniel James spela 75 minuter i en match som eventuellt slutade 1-1, efter mål från Breel Embolo och Kieffer Moore.

Om vi fokuserar på James prestation så får man ändå säga att han var en av de bästa spelarna i det Walesiska laget, vilket gjorde att det kändes väldigt märkligt när han sedan blev utbytt med en kvart kvar av matchen, och att döma av hans reaktion så tyckte han också det.

Rashford involverad mot Kroatien

Varken Luke Shaw, Dean Henderson, Harry Maguire eller Marcus Rashford fanns med i Gareth Southgates startelva i Englands premiärmatch mot Kroatien. Att varken Harry Maguire eller Dean Henderson inte spelade var förståeligt av olika anledningar, men något som fick folk att höja på ögonbrynen var Southgates val att starta högerbacken Kieran Trippier som vänsterback, speciellt när man har två högklassiga vänsterbackar i Luke Shaw och Ben Chilwell att välja på.

Som sagt så var Marcus Rashford den enda spelaren från Manchester United som fick speltid när han i den 71:a minuten ersatte Phil Foden. Det hände dock inte speciellt mycket under de 19 minuter som han fick spela och England kunde ganska komfortabelt hålla fast vid sin 1-0 ledning, utan att direkt imponera.

Positiva nyheter efter gårdagens händelse

I gårdagens match mellan Danmark och Finland hände något av det värsta man kan tänka sig på en fotbollsplan, när den Danska stjärnan Christian Eriksen kollapsade i den 43:e minuten. Nu i efterhand vet vi att det rörde sig om ett hjärtstillestånd, men anledningen är fortfarande oklar. Som tur är så verkar det som att 29-åringen är på bättringsvägen.

Vi skickar styrkekramar till Eriksen och hans familj!